Operațiune de salvare, sâmbătă, pe pârtia Drumul Roșu. O turistă s-a accidentat și a necesitat transportul la spital

Salvatorii din cadrul Salvamont Poiana Brașov au fost, sâmbătă, în alertă, după ce o turistă s-a accidentat pe pârtia Drumul Roșu din cauza faptului că nu avea încălțăminte adecvată pentru un traseu montan. Turista a fost predată unui echipaj SMURD și transportată la spital.

Echipajul de salvare din cadrul Salvamont Poiana Brașov a intervenit, sâmbătă, pentru recuperarea unei turiste rănite.

„Intervenție pentru o persoană accidentată pe pârtia Drumul Roșu, din cauza încălțărilor inadecvate. Aceasta a suferit un traumatism de membru inferior, în zona gleznei, și a fost predată unui echipaj SMURD venit să o preia”, a precizat Salvamont Poiana Brașov, care a lansat și un set de recomandări pentru turiști.

Readucem în atenția turiștilor importanța folosirii unei perechi de încălțări adecvată pentru orice plimbare în zona montana. Pe lângă faptul că talpa lor este concepută special pentru a oferi o aderență sporită pe suprafețe specifice, lățimea și înălțimea mai mari asigura o stabilitate superioară a gleznei, reducând considerabil riscul de alunecare si accidentare.

Totodată, recomandăm folosirea traseelor montane marcate, în detrimentul pârtiilor de schi. Chiar dacă în cazul celor din urma deplasarea poate părea mult mai facilă, înclinația și acoperirea lor cu iarba sau pietre instabile le fac mult mai periculoase”, a precizat Salvamont Poiana Brașov.

RECOMANDĂRI