Brașov Marathon, cea mai importantă competiție de alergare montană din Brașov, a ajuns la cea de a X-a ediție

1.500 sportivi, amatori și profesioniști, vor lua startul, în acest weekend, în cele 5 probe

Cea de a zecea ediție a concursului de alergare montană Brașov Marathon se va desfășura în acest week-end pe potecile de pe Tâmpa și Postăvarul, au anunțat organizatorii competiției în cadrul conferinței de presă organizate la Primăria Brașov. Cursele vor avea loc pe parcursul a două zile, 4 și 5 iunie. În prima zi se va lua startul în competițiile de maraton și semimaraton, iar duminică se va alerga în proba de cros, cursa copiilor și cursa persoanelor cu abilități speciale. Conform organizatorilor, în cele 5 probe vor lua startul aproximativ 1.500 de alergători, amatori și profesioniști.

„Brașov Maraton este la a zecea ediție, iar anul acesta vom avea cinci curse. Semimaratonul și maratonul vor avea loc sâmbăta. Pentru maraton, startul va fi la ora 8 dimineața, din Piața Sfatului. Se va urca pe vârful Tâmpa, iar apoi pe Vârful Postăvarul, coborâre prin Poiana Stechil, iar apoi, din nou, în Șaua Tâmpei și coborâre în Piața Sfatului. Este o cursă pe care o recomandăm pentru cei cu experiență montană.

Cursa semimaraton are 21 de kilometri și are loc sâmbătă de la ora 10.00, de asemenea, cu startul din Piața Sfatului. Traseul urcă pe vârful Tâmpa, pe serpentine, iar apoi se coboară în Șaua Tâmpei, se face o buclă înapoi către vârful Tâmpa, apoi se coboară către Piața Sfatului.

Prima dintre cursele de duminică este cea de  cros, 9 kilometri, cu start, din nou, din Piața Sfatului. Se urcă pe vârful Tâmpa, se coboară în Șaua Tâmpei, apoi pe drumul forestier spre Răcădău, după care se întoarce către Piața Sfatului, ocolind Tâmpa. Alte două curse, care vor avea loc tot duminică, sunt cursa persoanelor cu abilități speciale, care va avea loc la ora 12.30, și cursa copiilor, care va avea loc la ora 13.00, cu startul din Piața Sfatului.

Invităm toți copiii să participe la această cursă. Ultimele două curse sunt gratuite și îi invităm pe brașoveni să-i susțină și pe cei mici și pe cei mari la toate cursele”, a declarat coordonatorul proiectului, Mihaela Scîntei.

sursa: brasovcity.ro

RECOMANDĂRI