Abuzuri sexuale în două centre ale Protecției Copilului Brașov comise de angajații instituției

Asociația pentru Siguranță Urbană și Mediere (ASUM) a dezvăluit două cazuri dramatice la Direcția Copilului Brașov la începutul anului 2022, potrivit ziare.com.

Un angajat al Protecției Copilului Brașov este acuzat că a întreținut relații intime repetate cu o tânără diagnosticată cu afecțiuni psihiatrice, iar o minoră în vârstă de doar 13 ani este însărcinată în trei luni, potrivit newsbv.ro.

În primul caz angajatul lucra la centrul Hărman, iar în urma acuzațiilor a fost transferat la sediul central din Brașov.

„Din informațiile pe care le avem, se pare că angajatul a recunoscut fapta comisă. Ce urmează? Rămâne de văzut! Bănuim că au fost sesizate instituțiile competente”, spun cei de la ASUM, potrivit sursei citate.

Al doilea caz este la centrul din Rupea, unde a fost demarată o anchetă după ce o fată de numai 13 ani a rămas însărcinată.

„În ceea ce privește primul caz, DGASPC Brasov a sesizat Inspectoratul de Poliție al județului Brașov și în paralel a declanșat o cercetare administrativă, care se afla în derulare. În legătură cu cel de-al doilea caz, DGASPC Brasov, în urma verificărilor efectuate de către echipa pluridisciplinara, a sesizat organele de politie de la domiciliul fetei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției pentru Protecția Copilului, Lidia Mailat, pentru sursa citată.

RECOMANDĂRI