O turistă din București, ajunsă la Babele, a rămas blocată pe munte după ce a ratat ultima cursă a telecabinei. Jandarmii postului Montan Bucegi au reușit să coboare la baza muntelui

Turista din București, neechipată corespunzător, mai ales pentru o drumeție pe timp de noapte, s-a trezit că nu mai are cum să coboare și, speriată, a sunat la 112. Turista a fost coborâtă în siguranță, la baza muntelui, de jandarmii postului Montan Bucegi.

Jandarmii postului Montan Bucegi au fost solicitați să intervină după ce turista din București și-a dat seama că, din cauza întunericului, nu va mai avea cum să coboare la baza muntelui, având în vedere că a uitat de că programul de la telecabină nu este non-stop.

Întreaga pățanie a turistei din București a fost relatată pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române.

„De fiecare dată când vorbim despre munte, aducem un omagiu frumuseții naturale care ne copleșește, iar când ajungem pe vârfurile lui, spectacolul naturii ne lasă uneori fără cuvinte.

Însă, atunci când pornim la drum trebuie să avem grijă să fim echipați și pregătiți corespunzător. Altfel, riscăm să ne confruntăm cu situații neplăcute, așa cum a pățit o turistă din București care, odată ajunsă la cota 2000, de la stația de telecabină Babele, distrasă de mirajul naturii, a uitat de programul de funcționare al telecabinei și a rămas blocată pe munte.

Speriată și fără echipament corespunzător, turista a realizat că nu are cum să se mai întoarcă la baza muntelui, mai ales că afară se făcuse întuneric. Aflată într-o situație riscantă, turista a făcut de această dată ceea ce trebuia: a apelat numărul de urgență 112.

Jandarmii postului Montan Bucegi au plecat de urgență și, după 3 ore, au reușit să o aducă în siguranță pe turistă la baza muntelui.

Morala acestui eveniment, încheiat fără urmări, este simplă: înainte de orice drumeție, excursie sau ascensiune pe munte, informați-vă temeinic despre condițiile meteorologice, despre dificultatea traseului și echipați-vă corespunzător”.

Foto – sursă – Facebook – Jandarmeria Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI