Cod galben de ploi torențiale și vijelii în județul Brașov. Informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, o informare meteo de instabilitate atmosferică, dar și un cod galben de ploi torențiale și vijelii, avertizări valabile și în județul Brașov. 

Informarea meteo de instabilitate atmosferică este valabilă în intervalul 27 august, ora 10:00 – 29 august, ora 23:00.

Astfel, potrivit ANM, „instabilitatea atmosferică se va accentua treptat și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină”.

„Astfel de fenomene se vor semnala vineri (27 august) îndeosebi în sud-estul, centrul și nord-estul țării, precum și în zona de munte.

Sâmbătă (28 august) instabilitatea atmosferică va cuprinde cea mai mare parte a țării, exceptând regiunile sud-estice, unde fenomenele asociate vor fi mai puțin intense și se vor semnala pe arii restrânse, iar duminică (29 august) fenomenele asociate instabilității atmosferice se vor produce cu precădere în centrul, nordul și nord-estul teritoriului.

În intervalul menționat, cantitățile de apă vor depăși, pe perioade scurte sau prin acumulare, 20…50 l/mp”, a precizat ANM.

Cod galben: Atenționarea de cod galben de ploi torențiale și vijelii va fi valabilă în intervalul 28 august, ora 15:00 – 29 august, ora 23:00.

„În intervalul menționat, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină în Oltenia, sudul Banatului, nord-vestul Munteniei, Maramureș, Transilvania, la munte și local în Moldova”, a precizat ANM.

Ploile, spun meteorologii, vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25…55 l/mp, îndeosebi în zonele de deal și de munte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI