Operațiune dificilă de salvare la Zărnești. Un turist a căzut în gol aproximativ 30 de metri

Salvamontiștii din Zărnești au fost solicitați să intervină după ce un turist, într-un moment de neatenție, a căzut în gol aproximativ 30 de metri pe un traseu marcat cu triunghi roșu. Pentru transferul rapid la o unitate medicală, salvamontiștii au solicitat intervenția unui elicopter SMURD – IGAV.

Salvamont România – Dispeceratul Național a anunțat că acțiunea de salvare deosebit de dificilă a fost derulată cu succes de către salvamontiștii din Zărnești.

„Un turist , bine echipat și cu experiență montană, într-un moment de neatenție, a căzut în gol cca 30 de metri pe traseul marcat cu triunghi roșu ce pornește din Plaiul Foii către Refugiul Speranțelor în zona de sub refugiu.

Salvamontiștii s-au deplasat la locul accidentului, au evaluat starea generala a accidentatului, i-au acordat primul ajutor medical, cea mai importantă afecțiune fiind un traumatism cranian și au chemat în sprijin un elicopter SMURD-IGAV pentru un transfer rapid către o unitate medicală”, a precizat Salvamont România – Dispeceratul Național..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI