Guvernul României a prelungit starea de alertă cu încă 30 de zile. Se mențin măsurile de protecție – VIDEO

Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat, joi, la finalul ședinței de Guvern, că a fost prelungită starea de alertă și că au rămas în vigoare măsurile anunțate. Masca de protecție rămâne obligatorie în mijloacele de transport în comun, în stații, dar și în interiorul spațiilor comerciale și la locul de muncă.

Premierul României, Florin Cîţu, și de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, secretar de stat în M.A.I. au susținut o conferință de presă la finalul ședinței de Guvern.

Principalul anunț făcut de premierul Florin Cîțu a fost prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, dar și menținerea unor restricții. „Nu se modifică nimic în acest moment. Lucrurile rămân așa cum au fost prezentate până acum”, a spus Cîțu.

Prin urmare, pe lista măsurilor care rămân în vigoare figurează:

  • Masca de protecție rămâne obligatorie în mijloacele de transport în comun, în stații, precum și în spațiile comerciale și la locul de muncă, dar și în piețe, oboare și târguri.
  • Se menține posibilitatea izolării și carantinării, în condițiile art. 7, 8 și 9 din Legea 136/2020
  • Menținerea testării săptămânale a personalului de îngrijire și asistență care își desfășoară activitatea în centrele rezidențiale, prin grija direcțiilor de sănătate publică
  • Menținerea restricțiilor privind organizarea de mitinguri și demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise și desfășurarea acestora în condițiile punctelor 9-38.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI