Cod galben de caniculă în județul Brașov. Zona de munte este vizată de un cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi, 29 iulie, mai multe atenționări care vizează inclusiv pentru județul Brașov, unde este valabil un cod galben de caniculă, dar și un cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii pentru zona de munte.

Atenționarea de cod galben de caniculă este valabilă în intervalul 29 iulie- 1 august. „În intervalul menționat, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă”, a precizat ANM.

Temperaturile maxime la scara întregii țări, potrivit meteorologilor, se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

Zona de munte din județul Brașov este vizată și de un cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină.

Atenționarea de cod portocaliu de ploi torențiale este valabilă joi, 29 iulie, în intervalul orar 13.00 – 23.00, în zona de munte din județul Brașov.

Astfel, potrivit ANM, în județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Prahova și zona de munte a județelor Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Sibiu, Brașov, Covasna și Harghita, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată.

„Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 70…80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. Local vor fi averse torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp”, a anunțat ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI