Cum a încercat un escroc care se dă drept ”mamă serioasă cu trei copii din Brașov” să înșele un vânzător de pe olx – FOTO

Escrocheriile în urma anunțurilor postate pe olx au revenit în forță în ultima perioadă. O cititoare ne-a trimis discuția pe care a purtat-o recent cu un ”țepar”, care se dă drept o localnică din comuna brașoveană Dopca, la scurt timp după ce a postat pe olx un anunț de vânzare al unui produs. FOTO la finalul articolului.

”Am publicat pe olx un anunț de vânzare a unei perii rotative, iar la scurt timp am fost abordată pe whatsapp de o persoană al cărei profil părea de încredere: o mamă cu trei fete dintr-o comună din Brașov. După ce s-a interesat de starea produsului, mi-a propus o metodă de plată de care citisem că este o escrocherie, așa că l-am refuzat și apoi l-am blocat pe individul respectiv” a fost mesajul transmis de cititoarea noastră, împreună cu capturile de ecran ale telefonului folosit în timpul discuției cu escrocul.

Reacția olx: ”Nu este niciun motiv pentru care cineva v-ar întreba câţi bani aveţi pe card”

Pentru a bloca astfel de fraude, reprezentanții OLX anunță că pe site există și un instrument prin care clienții pot verifica dacă linkul pe care îl primesc este real sau au de-a face cu o tentativă de fraudă.

Citește și Cum decurge o discuție cu un escroc pe whatsapp după un anunț pe olx. ”Norocul meu a fost notificarea de la bancă pentru autorizarea tranzacției”

”Fraudatorii şi-au rafinat metoda semnificativ. Dacă acum câteva luni vorbeau agramat şi inconsecvent acum discuţiile sunt cât se poate de fluide şi naturale. Însemnele brandului nostru sunt copiate, sunt foarte reuşite din punct de vedere vizual” a declarat Aida Ionescu, Şef de operaţiuni OLX pentru Știrile Pro TV.

Potrivit sursei citate, OLX a înregistrat până acum peste 8.000 de sesizări, a închis peste 3700 de site-uri clonă şi colaborează cu poliţia în 130 de anchete, în care clienţii au rămas fără sume importante.

WhatsApp_Image_2021-06-23_at_09.02.02_95385.jpeg

WhatsApp_Image_2021-06-23_at_09.02.02_1_92fbb.jpeg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI