Urmează zile cu 40 de grade Celsius în România. În jumătatea estică a țării vor mai fi precipitații abundente

Vremea continuă să treacă de la o extremă la altă, însă manifestările meteo vor fi diferite între vestul și estul țării. Meteorologii de la ANM avertizează că urmează să vină un val de caniculă.

Nu scăpăm de precipitații luni. În sud și est va continua să plouă torențial, vor fi descărcări electrice, grindină și vânt.

Vremea se va schimba însă în zilele următoare, iar temperaturile vor crește. Schimbarea de temperatură va fi influențată de o masă de aer cald, care va domina România în perioada imediat următoare.

Vor fi maxime de 35 de grade și, uneori, chiar mai mult, la început în vestul țării. Canicula se va extinde și în restul țării. Cea mai afectată va fi zona de sud, în special sud-vestul țării, unde se vor înregistra și 40 de grade Celsius.

Disconfortul termic va fi accentuat, pentru că valorile de temperatură în creștere, asociate și cu un grad de umezeală a aerului în nanosferă, vor determina un indice temperatură-umezeală care cu siguranță va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități.

Din fericire, deși ploile dispar treptat din Brașov, urmând să se semnaleze doar izolat la deal și la munte, temperaturile nu vor fi la fel de ridicate ca în vestul țării. Spre finalul săptămânii, în condiții de cer senin vom avea maxime de până la 31 de grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI