FOTO/VIDEO-Percheziții DIICOT în Brașov pentru destructurarea unuia dintre cele mai periculoase grupuri infracționale din România. Tentative la omor, proxenetism, cămătărie, fapte de violență, coruperea polițiștilor, printre acuzații

La data de 01.10.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate au efectuat un număr de 30 de percheziții domiciliare, pe raza municipiului București și a județelor Ilfov, Vaslui și Brașov, într-o cauză în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, tentativă la omor calificat, instigare la tentativă la omor calificat, camătă, evaziune fiscală, spălare a banilor, trafic de influență, cumpărare de influență, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, favorizarea făptuitorului, influențarea declarațiilor, efectuarea de operațiuni financiare incompatibile cu funcția, distrugere, proxenetism, sustragerea ori distrugerea de probe ori înscrisuri și șantaj.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2012, membrii unei grupări infracționale au obținut sume de bani din activități de proxenetism, ce s-au desfășurat pe teritoriul Elveției, Italiei, Franței, Germaniei, Marii Britanii și Spaniei.

Activitățile de proxenetism au fost realizate de către doi membri ai grupării, sub coordonarea liderului acesteia, iar sumele de bani obținute au fost transportate în România de către aceștia sau au fost transferate prin intermediul unui serviciu de transfer rapid de numerar pe numele unor persoane apropiate ale liderului.

Produsul infracțional a fost „spălat” prin achiziționarea de proprietăți imobiliare în România și autoturisme de lux sau reintrodus în circuitul financiar prin acțiuni de creditare a unor societăți comerciale administrate în fapt de către liderul grupării.

În perioada în care coordona activitatea de proxenetism pe teritoriul Elveției, liderul grupării a intrat în conflict cu membrii unei alte grupări concurente, formată din cetățeni de origine albaneză.

La data de 09.03.2012, acesta însoțit de alți 2 cetățeni români l-au atacat cu intenția de a-l ucide pe un cetățean albanez, pe fondul reglării unor conturi determinate de implicarea liderului grupării în activități de proxenetism. În acest scop cei 3 cetățeni români l-au urmărit cu un autoturism în trafic pe cetățeanul albanez și în momentul în care acesta din urmă se deplasa într-o zonă necirculată, au procedat la acroșarea autovehiculului condus de victimă, ulterior coborând din mașină și lovindu-l pe acesta cu diverse obiecte contondente și înțepătoare.

Cu privire la liderul grupului infracțional s-a mai reținut și faptul că, începând cu 2015, a desfășurat activități infracționale legate de traficul de droguri, fiind ajutat în acest sens de foști sportivi, printre care și polițiști ce desfășoară activități de pază în diverse cluburi de noapte de pe raza municipiului București.

În aceste cluburi, suspectul a realizat adevărate „zone libere” în care se desfășurau activități de trafic de droguri, cu sprijinul majorității liderilor lumii interlope din România.

În acest sens se reține faptul că, până în anul 2015, activitatea de pază a cluburilor din București a fost asigurată de o grupare aflată în coordonarea unei persoane ce a fost victima unei infracțiuni de tentativă la omor comisă, în anul 2015, pe fondul conflictelor generate de paza cluburilor din București.

Ulterior comiterii acestei infracțiuni de tentativă la omor, paza cluburilor din București a fost preluată de o altă grupare din care face parte și suspectul Badea Robert Cristian, comisar de poliție în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog la data comiterii faptelor, cu care suspectul a inițiat o relație de colaborare.

În vederea obținerii de profituri financiare și „albirii” provenienței ilicite a acestora ofițerul de poliție a întreprins, împreună cu liderul grupării, demersuri în nume personal în vederea deschiderii și administrării în fapt a 2 case de pariuri sportive, dar care funcționau în drept ca și puncte de lucru ale unei societăți comerciale coordonate de către liderul grupării.

De asemenea polițistul îi acorda „consiliere juridică” atunci când liderul grupului sau alți membrii erau implicați în comiterea unor infracțiuni.

În urma cercetărilor, s-a mai stabilit și faptul că, începând cu anul 2016, gruparea de crimă organizată și-a extins activitățile infracționale în municipiul București, în sensul comiterii infracțiunii de cămătărie, desfășurată prin intermediul unei societăți comerciale neautorizate pentru a realiza acțiuni de creditare.

Probele administrate în cauză au relevat faptul că activitățile de cămătărie s-au desfășurat personal de către liderul grupării, dar și cu sprijinul membrilor unei alte grupări infracționale.

Totodată, în cursul lunii martie 2020, într-o perioadă în care pe piața de consum exista o penurie de produse de uz sanitar – măști de unică folosință, alcool sanitar sau dezinfectanți, membrii grupării au procedat la achiziționarea unor cantități mari de astfel de bunuri necesare cetățenilor, iar ulterior la revânzarea la prețuri de speculă a acestora, fără a fi emise facturi fiscale și eludând în acest fel plata taxelor aferente.

La data de 19.03.2020, în urma descinderilor efectuate la sediul uneia dintre societățile comerciale deținute în fapt de către liderul grupării și locuințele mai multor suspecți, au fost identificate și ridicate în vederea cercetărilor: 13.767 măști protecție, 430 l dezinfectant suprafețe, 449 l dezinfectant de mâini, 13,5 l alcool sanitar, 327 ochelari de protecție și 11.500 mănuși de protecție.

Pentru a-și ascunde activitatea infracțională, în contextul unui denunț formulat de către o persoană cu privire la grupul organizat, liderul a instigat doi membri să exercite acte de violență asupra denunțătorului, context în care, la data de 09 ianuarie 2020, aceștia au chemat persoana vătămată la o adresă, de pe raza municipiului București, unde i-au aplicat mai multe lovituri cu o sabie, provocându-i leziuni traumatice ce i-au pus în primejdie viața.

După comiterea faptei, liderul grupului infracțional a încercat ascunderea autorilor faptei precum și ascunderea și alterarea mijloacelor de probă.

Ulterior, în perioada ianuarie – aprilie 2020, suspectul Gheorghe Napoleon Bonaparte, având calitatea de comisar șef de poliție, a primit pentru sine suma de 5000 de euro de la membrii grupării, lăsând să se creadă că are influență asupra unui procuror sau judecător, promițând că îi va determina pe aceștia să înlocuiască măsura arestării preventive dispusă față de autorul tentativei la omor.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că, la data de 13.04.2019, pe raza județului Vrancea, mai mulți suspecți în cauză au atacat o persoană vătămată, pe care liderul grupării o considera vinovată de o agresiune comisă împotriva unuia dintre oamenii săi de bază.

Astfel, în timp ce victima conducea un autoturism pe traseul București – Bârlad a fost acroșată de un alt autovehicul condus de către unul dintre membrii grupării, fiind proiectată în afara părții carosabile. Ulterior, atacatorii i-au aplicat persoanei vătămate nouă lovituri de cuțit, precum și alte lovituri cu obiecte contondente, respectiv țevi metalice, cu intenția de a o ucide.

În urma perchezițiilor domiciliare au fost identificate și indisponibilizate sumele de 6.050 Euro, 15.950 lei și 120 lire sterline, bijuterii din aur, 1 armă letală de foc tip revolver și 5 cartușe, 3 pistoale cu aer comprimat, 1 pistol cu gaz și muniție aferentă, mai multe săbii și macete, bâte, 2 spray-uri paralizante, 29 telefoane mobile, 7 laptopuri, o tabletă, 18 cartele SIM, balize GPS și aparatură de bruiaj, 3 stick-uri de memorie, 3 hard diskuri, aproximativ 3.000 litri substanță biocidă și dezinfectantă.

La sediul DIICOT – Structura Centrală au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 14 persoane.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Brașov, B.C.C.O. Iași și I.P.J. Vaslui – Poliția Municipiului Bârlad, al ofițerilor D.G.A., al luptătorilor din cadrul S.I.A.S. și al Institutului Național de Criminalistică.

Suportul tehnic a fost asigurat de către Biroul Tehnic și Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T., Direcția Generală Anticorupție și Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

WhatsApp_Image_2020-10-01_at_17.30.33_e4233.jpeg

WhatsApp_Image_2020-10-01_at_17.30.41_f4fe7.jpeg

WhatsApp_Image_2020-10-01_at_17.30.42_1_92099.jpeg

WhatsApp_Image_2020-10-01_at_17.30.42_3576d.jpeg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI

Acțiuni de combatere a țânțarilor, căpușelor și tratamente fitosanitare în Brașov....

Coral Impex anunță demararea, în perioada următoare, a unor acțiuni de dezinsecție și tratamente fitosanitare în municipiul Brașov. „În conformitate cu Programul Unitar de Acțiune...

Stona.ro – Piatra Naturală și Impactul Său Asupra Valorii Proprietății

Piatra naturală a fost un simbol al durabilității și luxului de-a lungul istoriei. Folosită de civilizații antice în construcția de monumente și clădiri, aceasta...
dezinsectie

Acțiuni de dezinescție pentru combaterea țânțarilor, larvicidare și tratamente fitosanitare anunțate...

Coral Impex anunță prin intermediul unui comunicat de presă demararea unor acțiuni de dezinsecție pentru combaterea țânțarilor, larvicidare și tratamente fitosanitare pentru combaterea bolilor...

Acțiunile de dezinsecție pentru combatere a căpușelor din Brașov au fost...

Din cauza vremii nefavorabile Coral Impex a anunțat reprogramarea acțiunilor de dezinsecție pentru combaterea căpușelor din Brașov. În conformitate cu Programul Unitar de Acțiune și...

Coral impex începe acțiunile de dezinsecție în Brașov pentru combaterea țânțarilor...

Coral Impex anunță prin intermediul unui comunicat de presă demararea acțiunilor de dezinsecție în Brașov pentru combaterea țânțarilor și căpușelor de pe domeniul public...
tratamente stropire coral

Tratamente fitosanitare pentru combaterea bolilor și dăunătorilor la arbori, în Brașov....

Coral Impex anunță prin intermediul unui comunicat de presă că, la începutul lunii mai, pe domeniul public din Brașov vor fi efectuate tratamente fitosanitare...
algabeth

Cum s-ar putea schimba radical ”fața” unui oraș cu un element...

Spațiile urbane pot fi transformate radical prin folosirea unui element pe cât de durabil, pe atât de estetic: piatra naturală. Vezi la finalul articolului cum...
tratamente stropire coral

Coral Impex anunță acțiuni de dezinsecție, larvicidare și tratamente fitosanitare în...

Coral Impex anunță prin intermediul unui comunicat de presă efectuarea, în perioada următoare, a unor acțiuni de dezinsecție, larvicidare și tratamente fitosanitare pentru combatere...