Sprijin de 2000 de lei pentru nou-născuți. Mamele aflate în situații de risc vor primi tichete sociale

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a anunțat, sâmbătă, noi detalii cu privire la sprijinul oferit pentru nou-născuți. Pentru fiecare bebeluș ar urma să fie oferite tichete sociale în cuantum de 2.000 de lei. Programul este destinat mamelor care se află în situații de risc, celor care primesc venitul minim garantat, care au fost victime ale violenței domestice, dar și mamelor cu dizabilități și mamelor minore.

Femeile aflate în situații de risc, și care devin mame, vor primi un ajutor financiar începând din 2022.

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a oferit, sâmbătă, o serie de detalii cu privire la modul de alocare a sprijinului financiar.

Susțin și sprijin decizia luată de Guvernul României de a aloca 12 milioane de €, din fonduri europene, pentru trusoul destinat nou-născutului. O felicit pe Roxana Mînzatu, fost ministru al Fondurilor Europene și actual secretar de stat în Guvern, pentru că a făcut posibil acest proiect. Prin acest proiect primesc sprijin mamele care se află în situații de risc, cele care primesc venitul minim garantat, femeile care au fost victime ale violenței domestice, mamele cu dizabilități, chiar și mamele minore pe care ar trebui să le avem într-un număr cât mai mic”, a anunțat Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Potrivit proiectului care urmează să fie implementat din acest an, persoanele beneficiare nu vor primi direct bani, ci tichete sociale sub forma unui card electronic.

Acest ajutor se emite în maximum trei luni de la momentul nașterii și poate fi folosit de proaspeții părinți doar pentru a cumpăra produse destinate nou-născuților. Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse susține acest proiect și oferă sprijin, dacă va fi nevoie, serviciilor sociale din toată țara când vor fi distribuite aceste tichete sociale. Proiectul este gestionat de Ministerul Investițiile și Proiectelor Europene cu ajutorul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului de Finanțe, a prefecturilor și primăriilor din întreaga țară”, a precizat Gabriela Firea.

RECOMANDĂRI