Ce trebuie să faceți dacă primiți scrisoare de la ANAF privind cei 3,5% din impozitul pe venit

Mai mulți români au primit acasă scrisori de la ANAF cu privire la verificarea corectitudinii completării informațiilor referitoare la Declarația 230 prin care au donat până la 3,5% din impozitul pe venit.

Scrisorile sunt trimise de ANAF doar atunci când are suspiciuni de fraudă, cum ar fi: poate CNP-ul apare și pe alte declarații 230, ori culoarea pixului sau semnătura nu s-ar potrivi etc.

În cazul în care ați primit scrisoare și nu ați donat către asociația menționată de ANAF, ar fi bine să informați Fiscul. Dacă ați donat către asociația respectivă, nu trebuie să faceți nimic.

„În cazul în care nu ați optat pentru virarea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul datorat în contul entității beneficiare meționate sau nu ați solicitat virarea sumei pentru această entitate nonprofit/unitate de cult pentru perioada de mai sus, vă rugăm, ca iîn termen de 30 de zile de la data primirii prezentei notificări să ne comunicați, în scris, aceste aspecte.

Dacă aceasta este opțiunea dumneavoastră exprimată prin semnarea și depunerea formularului 230 la entitatea beneficiară a sumei, atunci nu sunteți obligați să răspundeți la această notificare”, se arată în scrisoarea trimisă de ANAF.

RECOMANDĂRI