Cum va funcționa Loteria de vaccinare

Românii care s-au imunizat împotriva COVID-19 au posibilitatea de a participa la Loteria de vaccinare, premiile în bani puse la dispoziție de autoritățile române fiind de 15.000.000 de lei.

Loteria, care se va derula în perioada octombrie – decembrie 2021 va consta în organizarea a 19 extrageri, în zilele de vineri și duminică, pe parcursul a 14 săptămâni.

Concret, Loteria este organizată pentru a încuraja vaccinarea împotriva COVID-19, țara noastră având una dintre cele mai scăzute rate de imunizare de la nivelul Uniunii Europene.

Conform autorităților, premiile în bani vor fi acordate strict persoanelor care au schemă completă de vaccinare, fondul anual de premiere fiind stabilit de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

„Nu vor îmbunătăți numărul celor vaccinați. Poate niște persoane cu probleme sociale care acum nefiind motivate nu s-au dus să se vaccineze, ar putea să o facă. Pe fondul disperării, că lumea nu înțelege importanța vaccinării și că vaccinarea e singura soluție de a scăpa de pandemie, se recurge și la astfel de variante. Teama mea este că totuși în pandemie ori faci vaccinare, ori nu mai faci. Este esențial să vaccinezi în masă ca să nu dai naștere la tulpini mai rezistente”, a explicat pentru Ziare.com Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților.

„Cred că orice, chiar dacă se adresează unei nișe, poate ajuta la creșterea ratei de vaccinare. E un moment disperat”, a explicat un medic de familie pentru Ziare.com.

Citește articolul integral pe ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI