Guvernul nu susține noul proiect privind facilitatea celor 1.500 lei pentru creșă sau grădiniță

Guvernul suspendase, la final de martie, facilitatea prin care firmele plătitoare de impozit pe profit puteau acorda angajaților părinți 1.500 de lei pentru creșă sau grădiniță. Practic, suspendarea era până la finalul anului. Situația a supărat multă lume atunci, mai ales că premierul nu anunțase, la finalul ședinței de Guvern de după adoptare, că s-a decis asta.

Ba mai mult, chiar ANAF la începutul anului recomanda firmelor să aplice facilitatea. Chiar și ministrul Finanțelor de atunci, Alexandru Nazare, a tăcut după ședința de Guvern. Florin Cîțu citit atunci toate celelalte măsuri din OUG, în afară de asta. Astfel, în Monitorul Oficial toată lumea a avut o surpriză.

De precizat că unii angajați ale unor firme care au acordat aceste sume au beneficiat câteva luni, Ministerul Finanțelor fiind nevoit să făcă o procedură în acest sens ulterior, având în vedere că legea fusese în vigoare.

Ei bine, între timp, 28 parlamentari (de la PSD, PNL, UDMR, USR, minoritati), au realizat un proiect de lege prin care să rezolve situația și să se aplice și de către microîntreprinderi. A trecut de Senat, iar acum este la Camera Deputaților, care este decizională.

Citește articolul integral pe hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI