Contoarele de căldură din apartamente au devenit obligatorii. După 1 ianuarie 2022, proprietarii riscă amenzi

În cele 55.000 de apartamente din Ploiești racordate la sistemul de termoficare ar trebui montate repartitoare de căldură sau contoare individuale până la sfârșitul acestui an. În caz contrar, proprietarii pot fi amendați cu până la 1000 de lei. Cei care au centrale de apartament scapă de cheltuială.

Potrivit legislației în vigoare, proprietarii de apartamente racordate la sistemul centralizat de termoficare au obligația ca până la 31 decembrie 2021 să-și monteze repartitoare de căldură sau contoare individuale pentru fiecare calorifer în parte.

 „Nu cred că există posibilitatea ca într-un termen așa de scurt să se realizeze o lucrare așa de amplă. Nici nu ar fi sănătos, când toate firmele ar fi solicitate să aibă o astfel de activitate ar exploda prețurile. În lipsa unui astfel de sistem oamenii nu cuantifică importanța respectivei forme de energie și se face risipă”, a delcarat la Digi 24 Dumitru Chispliță, președintele Asociației Energia Inteligentă.

Pentru a monta un repartitor vom plăti între 70 și 100 de lei, astfel încât proprietarii vor plăti până la 400 de lei pentru un apartament cu 2 și 3 camere, respectiv 500 de lei pentru cele cu patru camere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI

error: Conținut protejat!