Vicepremierul Kelemen Hunor a anunțat eliminarea sporurilor bugetarilor din 2022

Vicepremierul Kelemen Hunor a anunțat aseară că bugetarii vor rămâne fără cele mai multe sporuri începând de anul viitor. Acestea vor fi desființate, iar angajații de la stat vor primi mai mulți bani decât salariul de bază numai pe criterii de performanță.

„Urmează un proiect de lege prin care toate sporurile vor fi discutate şi marea majoritate a sporurilor vor fi anulate, fiindcă nu se poate prin ordonanţă de urgenţă. Trebuie o analiză foarte serioasă.

În acest an sporurile rămân în venitul de bază.

Marea majoritate a sporurilor trebuie să dispară şi eventual pentru ordonatorii principali de credite trebuie lăsată posibilitatea de a da premii pentru cei care au performanţă, pentru cei care au eficienţă şi atunci se poate diferenţia între oameni care îşi fac treaba aşa cum trebuie. Dar e nevoie de o analiză. Nu se poate face într-o lună de zile o asemenea analiză şi nu se poate prin ordonanţă de urgenţă”, a declarat Kelemen Hunor, potrivit digi24.ro.

Acesta a precizat că sporurile angajaților din sistemul de stat s-au dublat în ultimii patru ani.

Numai anul trecut, cheltuielile de personal au fost de 110 miliarde lei, dintre care aproape o treime au reprezentat sporuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI