Noi modificări ale legislației polițelor RCA. Nu vor mai fi emise polițe valabile doar pe teritoriul României, chiar dacă nu ieșiți cu mașina din țară

Nu contează dacă nu călătorești cu mașina în afara țării, pentru că din toamnă vei fi obligat să plătești asigurare RCA internațională, adică mai scumpă. ASF motivează decizia prin obligativitatea de a ne alinia la legislația europeană. În plus, dispar și reducerile aplicate în cazul persoanelor cu deficiențe locomotorii.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a stabilit o modificare cu privire la regulile asigurărilor auto. Pentru a ne alinia prevederilor legislației europene, aceștia au stabilit, prin intermediul unui act normativ, ca începând din septembrie 2022 să nu se mai poată elibera polițe RCA valabile doar pe teritoriul României. În prezent, șoferii care doresc să plătească mai puțin pentru asigurarea mașinii, au această posibilitate.

ASF a modificat paragrafului din Norma ASF nr. 20/2017 privind asigurările auto din România ce stabilește posibilitatea de a deține o poliță RCA valabilă doar pe teritoriul României.

Noile prevederi vor intra în vigoare începând cu 8 septembrie 2022.

Citește continuarea articolului pe www.icars.ro AICI și află în ce constau modificările din legislația RCA.

RECOMANDĂRI