Trafic infernal, vineri după-amiază, pe DN 1 București-Ploiești-Brașov. Comunicatul Poliției Rutiere

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră (15:45), se înregistrează valori ridicate de trafic pe DN1 Ploiești-Brașov, pe sensul de urcare către stațiunile de pe Valea Prahovei, circulându-se în coloană pe Centura de Vest a municipiului Ploiești, dar și între localitățile Nistorești și Comarnic.

De asemenea, aglomerație este și pe raza stațiunilor Bușteni, Azuga și Predeal pe sensul de deplasare Brașov către Ploiești.

Pentru DN 1 București – Ploiești – Brașov, pot fi folosite ca rute alternative următoarele artere rutiere:

– București – Autostrada A3 – Ploiești – Cheia – DN 1A Brașov;

– București – A1 – Pitești – Câmpulung – DN 73 Râșnov;

– București – DN 71 – Târgoviște – DN 72A – Câmpulung – DN 73 Râșnov;

– București – Târgoviște – DN 71 Sinaia.

Polițiștii acționează în dispozitivul de siguranță rutieră pentru fluidizarea traficului pe raza tuturor stațiunilor montane de pe Valea Prahovei.

Aglomerație se mai înregistrează și pe DN 7 Pitești – Sibiu, pe raza localității Bucov, pe sensul către Râmnicu Vâlcea. Totodată, trafic intens este și pe raza localităților Râmnicu Vâlcea, Râul Vadului și Tălmaciu, pe sensul către Sibiu.

Pe autostrada A2 București-Constanța, la această oră, traficul este fluent pe ambele sensuri de deplasare.

Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile de drum, să păstreze distanța de siguranță între autovehicule, să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei şi să manifeste o conduită preventivă în trafic.

RECOMANDĂRI