Poliția cumpără 300 de mașini 4×4 neinscripționate ca să-i prindă pe vitezomanii care folosesc waze și stații

IGPR a lansat o licitație pentru cumpărarea de autospeciale 4×4, care vor fi distribuite inspectoratelor județene de poliție. Acestea ar putea fi neinscripționate pentru depistarea în trafic a celor care scapă de amenzile radar cu ajutorul stațiilor de emisie recepție sau folosirea aplicației waze.

Potrivit anunțului de licitație, autoritatea contractantă intenționează achiziționarea de autospeciale, în cadrul proiectului „Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulație”.

IGPR justifică astfel investiția: ”achiziția este necesară pentru reducerea numărului și consecințelor accidentelor rutiere grave este necesar un control generalizat al vitezei care va permite combaterea acesteia într-un mod mult mai eficient, care este grevat în prezent de faptul că în România este legală utilizarea dispozitivelor de detecție a cinemometrelor și a stațiilor de emisie-recepție ce permit comunicarea liberă între conducătorii auto în vederea anunțării controalelor rutiere”.

Potrivit calculelor economedia.ro, prețul maxim de achiziție ar fi de 25.000 de euro/mașină. Aceste autovehicule trebuie să fie pe benzină, să aibă o putere a motorului de minim 130 KW, adică 174 CP, un cuplu de 290 Nm și tracțiune 4×4.

RECOMANDĂRI