Probleme majore în cazul polițelor RCA emise de City Insurance. Ce trebuie să știi dacă ești client sau păgubit

Pentru că City Insurance, companie cu peste 3 milioane de clienți, este aproape de procedura de faliment, mai multe service-uri auto au început să refuze reparația mașinilor asigurate la liderul pieței RCA.

Un alt efect îl reprezintă scumpirile semnificative ale polițelor RCA emise de companiile concurente, de până la 600 de lei, în cazul

Ce trebuie să știi dacă ești client sau păgubit la City Insurance, dacă ASF demarează procedura falimentului împotriva acestei societăți?

În cazul unui accident, de care tu, client City Insurance, te faci vinovat, asigurarea RCA poate suporta plata acestor despăgubiri maxime.

În situația tragică în care apar victime în mașina ta ori a celui pe care l-ai lovit, cheltuielile cu spitalizarea ți-ar fi greu de suportat, dacă nu ai avea o asigurare RCA.

În plus, dacă asigurătorul tău RCA este rău platnic, păgubiții te pot da și pe tine în judecată pentru recuperarea daunelor provocate.

Lucrurile se complică și mai mult în cazul de față, dacă ASF va deschide procedura de faliment la City Insurance. În acest caz, din momentul în care decizia ASF se publică în Monitorul Oficial, Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) preia conducerea acestei societăți și poate primi cereri de deschidere de dosare de daună și cereri de plată de despăgubiri.

Problema cea mare este că potrivit legii actuale, FGA nu poate acorda mai mult de 450.000 de lei pe creditor de asigurare. Cu alte cuvinte, dacă instanța va declara falimentul City, polița ta nu va mai putea acoperi decât daune de maxim 90.000 de euro.

Dacă ASF va deschide procedura falimentului pentru City insurance, problemele cele mai mari vor apărea la șoferii care sunt loviți în trafic de o mașină asigurată la acest asigurător.

Aceștia ar trebui să facă cerere de deschidere dosar de daună la FGA, iar după ce va fi analizată, plata despăgubirilor nu va putea fi făcută decât după ce instanța decide definitiv falimentul firmei de asigurări.

Mai mult, așa cum e în prezent legislația, FGA nu poate plăti decât maxim 450.000 lei pe un creditor de asigurare al unui asigurător în faliment.

Citește articolul integral pe hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI