Proiect pilot pentru măsurarea calității aerului în Brașov

Primăria municipiului Brașov a prezentat astăzi un proiect-pilot de monitorizare a condițiilor meteorologice și calității aerului care face din Brașov al treilea oraș din Europa, după Zurich și Basel, care testează și implementează un astfel de sistem.

Proiectul este realizat în parteneriat cu un grup de studenți de la două universități – Transilvania Brașov și ISBA Freiburg – împreună cu firma care deține și manageriază aplicația Meteoblu, și cu firma de iluminat a orașului. În plus, la CATTIA va funcționa și un laborator urban de tehnologii inteligente, care în primă fază va testa rezultatele din proiectul-pilot, iar ulteror va dezvolta noi proiecte ce vor putea fi aplicate în Brașov.

În prima fază, proiectul constă în montarea a două stații meteo în Brașov, care au fost deja amplasate pe bulevardul Eroilor și respectiv în Piața Sfatului, ale căror date sunt prelucrate de aplicația Meteoblue și afișate pe portalul Primăriei, în timp real.

Potrivit specialiștilor, datele preluate de aplicație au o întârziere mai mică de 15 minute față de starea exactă a vremii, iar aplicația permite nu numai afișarea situației exacte, de moment, ci și predicții meteo, avertizări, grafice etc, toate facilitățile și setările fiind disponibile direct de pe portalul primăriei, gratuit (Aplicația poate fi accesată din subsolul paginii principale a portalului www.brasovcity.ro sau AICI)

Citește continuarea pe brasovcity.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI