Primăria Brașov construiește prima grădiniță din ultimii 100 de ani din cartierul Bartolomeu Nord

Am lansat licitația pentru construirea unei grădinițe pe str. Pelicanului. Singura grădiniță publică din acest cartier funcționează într-o clădire construită în 1920.

Primăria Brașov a lansat licitația pentru proiectarea și executarea lucrărilor pentru construirea unei grădinițe în cartierul Bartolomeu-Avantgarden. Este prima grădiniță care se construiește de la 0 în acest cartier, pe un teren donat de un dezvoltator. Grădinița nr. 5, de pe str. Inului 14, care funcționează într-o clădire construită în jurul anului 1920, este singura din cartier în acest moment.

Această investiție face parte din programul municipalității de dezvoltare a infrastructurii preșcolare, unul dintre cele mai ambițioase proiecte din România dedicate acestui nivel, care include 8 proiecte pentru grădinițe și 5 pentru creșe, unele finalizate, altele aflate în diferite faze de implementare.

,,Brașovul derulează cel mai amplu proiect de construire de infrastructură dedicată educației ante și pre-școlare și are în acest moment, în diferite stadii de implementare, creșe și grădinițe în toate cartierele unde există o astfel de nevoie. Obiectivul nostru este unul foarte clar: în câțiva ani, toți copiii din Brașov, indiferent de cartierul în care locuiesc, să aibă un loc la grădiniță, iar cei de peste 2 ani un loc la creșă. Săptămâna trecută am lansat licitația pentru grădinița de pe str. Pelicanului, prima grădiniță pe care o construiește administrația publică în acest cartier, Bartolomeu-Avantgarden. Vorbim de un cartier care s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, un cartier cu familii tinere, care au nevoie de infrastructură preșcolară. De aceea, construirea unei grădinițe aici  a fost o prioritate pentru noi. Urmează și construirea unei creșe. În acest fel, brașovenii din Bartolomeu-Avantgarden își vor putea duce copiii la creșa sau grădinița de lângă casă”, a declarat primarul Allen Coliban.

Proiectul prevede edificarea unui corp de clădire cu regim de înălțime S+P+1E+1T, care va fi împărțit în spații destinate copiilor, inclusiv locuri de joacă exterioare, și zone administrative și tehnice de funcționare.

Grădinița, cu program prelungit, va avea o capacitate de 100 de locuri în cele 5 săli de grupă de la nivelul parterului și al etajului. Fiecare grupă va fi de circa 18-20 copii, cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani.

De asemenea, vor fi amenajate 9 dormitoarele cu paturi fixe, nerabatabile, aferente sălilor de grupe.

În fiecare sală de grupă, dormitoare și în sala polifuncțională va pătrunde lumina naturală prin ferestrele generoase, dar care vor fi dotate cu fante și grile de aerisire, inclusiv geam tripan, cu un coeficient scăzut de transfer termic.

Servirea mesei, 4 feluri de mâncare (mic dejun, prânz și 2 gustări), se realizează doar în sala de mese, ce are capacitate de 80-90 locuri. În acest spațiu se pot realiza și programa diferite activități colective.

Pentru preșcolari, părinți sau angajați în scaune cu rotile s-a prevăzut un lift.

Pe terasa circulabilă va fi amenajat un loc de joacă, pavat cu dale de cauciuc, împrejmuit, și dotat cu echipamente pentru copii, bănci și două umbrele retractabile, cu rol de protecție împotriva razelor soarelui.

Un al doilea loc de joacă, amenajat în curte, oferă și posibilitatea de a cultiva diverse legume sau plante.

Conform caietului de sarcini, termenul maxim pentru etapa de proiectare este de 5 luni, iar execuția lucrărilor poate fi realizată în 12 luni.

Valoarea estimată a lucrărilor de proiectare și construire a acestei grădinițe este de 25.102.649,82 lei fără TVA, fondurile fiind asigurate de la bugetul local.

Modalitatea de atribuire este cel mai bun raport calitate-preț, în care propunerea financiară reprezintă 40 de puncte, iar componenta tehnică 60 de puncte.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 15 decembrie, ora 15.00.

sursa: brasovcity.ro

RECOMANDĂRI

Acțiuni de combatere a țânțarilor, căpușelor și tratamente fitosanitare în Brașov....

Coral Impex anunță demararea, în perioada următoare, a unor acțiuni de dezinsecție și tratamente fitosanitare în municipiul Brașov. „În conformitate cu Programul Unitar de Acțiune...

Stona.ro – Piatra Naturală și Impactul Său Asupra Valorii Proprietății

Piatra naturală a fost un simbol al durabilității și luxului de-a lungul istoriei. Folosită de civilizații antice în construcția de monumente și clădiri, aceasta...
dezinsectie

Acțiuni de dezinescție pentru combaterea țânțarilor, larvicidare și tratamente fitosanitare anunțate...

Coral Impex anunță prin intermediul unui comunicat de presă demararea unor acțiuni de dezinsecție pentru combaterea țânțarilor, larvicidare și tratamente fitosanitare pentru combaterea bolilor...

Acțiunile de dezinsecție pentru combatere a căpușelor din Brașov au fost...

Din cauza vremii nefavorabile Coral Impex a anunțat reprogramarea acțiunilor de dezinsecție pentru combaterea căpușelor din Brașov. În conformitate cu Programul Unitar de Acțiune și...

Coral impex începe acțiunile de dezinsecție în Brașov pentru combaterea țânțarilor...

Coral Impex anunță prin intermediul unui comunicat de presă demararea acțiunilor de dezinsecție în Brașov pentru combaterea țânțarilor și căpușelor de pe domeniul public...
tratamente stropire coral

Tratamente fitosanitare pentru combaterea bolilor și dăunătorilor la arbori, în Brașov....

Coral Impex anunță prin intermediul unui comunicat de presă că, la începutul lunii mai, pe domeniul public din Brașov vor fi efectuate tratamente fitosanitare...
algabeth

Cum s-ar putea schimba radical ”fața” unui oraș cu un element...

Spațiile urbane pot fi transformate radical prin folosirea unui element pe cât de durabil, pe atât de estetic: piatra naturală. Vezi la finalul articolului cum...
tratamente stropire coral

Coral Impex anunță acțiuni de dezinsecție, larvicidare și tratamente fitosanitare în...

Coral Impex anunță prin intermediul unui comunicat de presă efectuarea, în perioada următoare, a unor acțiuni de dezinsecție, larvicidare și tratamente fitosanitare pentru combatere...