Acțiuni de dezinsecție, larvicidare și tratamente fitosanitare în perioada următoare în Brașov. Anunțul Coral Impex

Societatea Coral Impex anunță începerea unor acțiuni de dezinsecție, larvicidare și tratamente fitosanitare pe domeniul public din Brașov.

Potrivit societății, acestea vor fi executate în intervalul 7-31 august în intervalele orare 21:00-04:00 si 05:00-11:00.

Comunicatul Coral Impex

În conformitate cu Programul Unitar de Acțiune și cu prevederile legislative în vigoare vă informează următoarele:

1) În perioada 07 – 31.08.2023  în intervalele orare  21:00-04:00 și 05:00-11:00 , vă efectua acțiunile de:

–  dezinsecție și larvicidare pe domeniul public și privat al Municipiului Brașov;

–  dezinsecție combatere capuse pe domeniul public și privat al Municipiului Brașov;

– tratamente fitosanitare pentru combatere boli și dăunători la arbori, plantații de trandafiri și buxus in Municipiul Brașov.

Produsele utilizate pentru dezinsecție și larvicidare sunt:

CYMINA SUPER, avizat de Ministerul Sănătății, cu o concentrație a soluției de lucru de 50 ml produs în 3 litri de apă/solvent pentru combaterea tantarilor și o concentrație a soluției de lucru de 100 ml produs in 10 litri de apă/solvent pentru combaterea căpușelor;

– VECTOBAC WG, avizat de Ministerul Sănătății, cu normă de 1 kg/hectar pentru combaterea larvelor de țânțari;

Produsele utilizate pentru tratamente fitosanitare la arbori, trandafiri și buxus sunt:

  • MOVENTO SC 100, omologat de catre Ministerul Agriculturii, cu o concentratie a solutiei de lucru de 12,5 ml produs in 10 litri de apă;
  • SCORE 250 EC, omologat de catre Ministerul Agriculturii, cu o concentrație a soluției de lucru de 2,5 ml produs in 10 litri de apă;

Substanțele utilizate nu sunt toxice pentru oameni și animale, sunt biodegradabile aplicate în mediul exterior.

Rugăm cetățenii, în special copiii, persoanele vârstnice, cardiace, astmatice sau alergice la diverși compuși chimici, să își ia toate măsurile pentru a nu intra in raza directă de acțiune a utilajelor de pulverizat. De asemenea, rugăm proprietarii locuințelor cu ferestre situate la o distanță de maxim 20 de metri față de aliniamentul stradal să țină ferestrele închise în perioada 07-31.08.2023  în intervalele orare menționate.

În caz de inhalare, contact cu pielea, ochii sau ingerare măsurile care trebuie respectate sunt:

Pentru produsul Cymina Super:

Inhalare: Duceți subiectul la aer curat. Dacă respirația se oprește, faceți respirație artificială. Sunați imediat un medic.

Contactul cu pielea: Scoateți hainele contaminate. Se va face imediat dus. Spălați hainele contaminate înainte de a le refolosi.

Contactul cu ochii: Scoateți lentilele de contact. Spălați imediat cu multă apă timp de cel puțin 15 minute, deschizând bine pleoapele. Consultați un medic dacă problema persistă.

Ingerare: Apelați imediat un medic. NU se va induce stare de vomă. Nu administrați nimic care nu este autorizat în mod expres de medic.

Pentru produsul Vectobac WG:

Inhalare: Se va ieși la aer curat. Atunci când simptomele persistă sau în toate cazurile în care există cel mai mic dubiu, trebuie consultat un medic.

Contactul cu pielea: Scoateți hainele contaminate. Se va spăla imediat cu apă și săpun.

Contactul cu ochii: Se va spăla bine cu multă apă, inclusiv sub pleaoape. Dacă persistă iritația oculară, se va consulta un medic specialist.

Ingerare: Se va clăti gura. Niciodată nu se va încerca să se forțeze o persoana inconstientă să înghită. NU se va induce stare de vomă. În caz de înghițire se va consulta imediat un medic.

Crescătorii de albine sunt rugați ca în perioada efectuării serviciilor de dezinsecție și tratamente fitosanitare să ia toate măsurile pentru protejarea familiiilor de albine, în caz contrar SC CORAL IMPEX și Primăria Municipiului Brașov sunt absolvite de orice responsabilitate.

2) În perioada 07 – 31.08.2023  în intervalul orar  08:00-20:00,  va efectua acțiunea de deratizare pe raza domeniului public si privat al municipiului Brașov.

Produsul utilizat este:

  • COLBROM, sub forma de pastă de culoare albastră, avizat de Ministerul Sănătății;

Norma de utilizare este de 0,8 gr/mp. Capcanele de rozătoare sunt confecționate din plastic, de culoare neagră, prevăzute cu sistem de închidere, rezistente la umezeală, care  nu permit accesul copiilor sau al animalelor la substanță raticidă.

Rugăm cetățenii, în mod special copiii, bătrânii și deținătorii de animale de companie, să ia toate măsurile pentru a nu intra în contact direct cu momeala raticidă. Antidotul recomandat de producător, în cazul ingerării accidentale este vitamina K.

De asemenea, rugăm cetățenii municipiului Brașov să evite atingerea stațiilor de intoxicare precum și a produselor raticide, iar în situația în care vor semnala actiuni de vandalism, distrugere și/sau sustragere a stațiilor de intoxicare amplasate pe domeniul public și privat al municipiului, să anunțe poliția locală, la nr. de tel: 0268/954.

În caz de inhalare, contact cu pielea, ochii sau ingerare măsurile care trebuie respectate sunt:

Pentru produsul Colbrom:

Inhalare: Se scoate subiectul la aer liber. Daca subiectul încetează să respire, administrați respirație artificială. Solicitați imediat sfat/atenție medicală.

Contactul cu pielea: Îndepărtați îmbrăcămintea contaminată. Se va face imediat duș. Solicitați imediat sfat/atenție medicală. Spălați hainele contaminate înainte de a le utiliza.

Contactul cu ochii: Scoateţi lentilele de contact, dacă există.  Spălați imediat cu multă apă timp de cel puţin 15 minute, deschizând complet pleoapele. Dacă problema persistă, solicitați sfatul medicului.

Ingerare: Sunați imediat un medic. NU se va induce stare de vomă. Nu administrați nimic care nu este autorizat în mod expres de medic. Antidotul recomandat este vitamina K.

În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestor acțiuni, perioada de efectuare a activităților va fi reprogramată.                  

Rugăm cetățenii din raza administrativ teritorială a municipiului Brașov să respecte măsurile indicate în prezentul anunț.

Pentru informații suplimentare sau mai multe detalii vă stăm la dispoziție la nr. de telefon 0268/331.299 sau e-mail:[email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI

tratamente stropire coral

Acțiuni de combatere a țânțarilor, căpușelor și tratamente fitosanitare în Brașov....

Coral Impex anunță demararea, în perioada următoare, a unor acțiuni de dezinsecție și tratamente fitosanitare în municipiul Brașov. „În conformitate cu Programul Unitar de Acțiune...
stona

Cel mai mare depozit de piatră naturală din România se află...

Compania Algabeth deține în comuna prahoveană Brazi cel mai mare depozit de piatră naturală din România. Acesta se întinde pe o suprafață de peste 300.000...

Acțiuni de tratamente fitosanitare în Brașov. Anunțul Coral Impex

Coral Impex anunță demararea, în perioada următoare, a unor acțiuni de dezinsecție și tratamente fitosanitare în municipiul Brașov. „În conformitate cu Programul Unitar de Acțiune...

Acțiuni de combatere a țânțarilor, căpușelor și tratamente fitosanitare în Brașov....

Coral Impex anunță demararea, în perioada următoare, a unor acțiuni de dezinsecție și tratamente fitosanitare în municipiul Brașov. „În conformitate cu Programul Unitar de Acțiune...

Stona.ro – Piatra Naturală și Impactul Său Asupra Valorii Proprietății

Piatra naturală a fost un simbol al durabilității și luxului de-a lungul istoriei. Folosită de civilizații antice în construcția de monumente și clădiri, aceasta...
dezinsectie

Acțiuni de dezinescție pentru combaterea țânțarilor, larvicidare și tratamente fitosanitare anunțate...

Coral Impex anunță prin intermediul unui comunicat de presă demararea unor acțiuni de dezinsecție pentru combaterea țânțarilor, larvicidare și tratamente fitosanitare pentru combaterea bolilor...

Acțiunile de dezinsecție pentru combatere a căpușelor din Brașov au fost...

Din cauza vremii nefavorabile Coral Impex a anunțat reprogramarea acțiunilor de dezinsecție pentru combaterea căpușelor din Brașov. În conformitate cu Programul Unitar de Acțiune și...

Coral impex începe acțiunile de dezinsecție în Brașov pentru combaterea țânțarilor...

Coral Impex anunță prin intermediul unui comunicat de presă demararea acțiunilor de dezinsecție în Brașov pentru combaterea țânțarilor și căpușelor de pe domeniul public...