Lucrările de reparații străzi și trotuare continuă în cartierele Brașovului

În această perioadă se lucrează în Astra, Craiter, Șchei și Brașovul Vechi. De luni se introduc restricții de circulație pe str. Pavilioanele CFR iar transportul în comun va fi deviat

Lucrările de reparații străzi programate pentru această perioadă sunt în plină desfășurare. Se lucrează în continuare în cartierele Astra, Șchei, Craiter, Brașovul Vechi și la capătul de linie RAT din Triaj.

În cartierul Craiter se lucrează pe str. Ceferiștilor, Dacia și Pavilioanele CFR. S-au executat lucrări reparații trotuare, înlocuire borduri, ridicare canale la cotă și reparații carosabil, prin turnare covoare asfaltice.

De luni, 10 iulie, încep lucrările de asfaltare pe strada Pavilioanele CFR, iar pentru desfășurarea în condiții de siguranță a intervențiilor se vor introduce, secvențial, restricții de circulație. Astfel, linia 37 va avea, în cursul săptămânii viitoare, un traseu deviat*, iar circulația riveranilor se va desfășura adaptat condițiilor de lucru. Le recomandăm locuitorilor cartierului să evite, săptămâna viitoare, circulația pe această stradă, iar celor care locuiesc în zonă, în măsura în care este posibil, să nu își parcheze mașinile pe zona de carosabil sau să își lase numărul de telefon pentru a fi contactați în cazul în care este necesară mutarea autoturismelor pentru desfășurarea lucrărilor de asfaltare.

În paralel, firma Valdek Impex, care asigură lucrările de reparații străzi pe lotul 1, execută lucrări de reabilitare peroane la terminalul RATBv din Triaj.

După finalizarea lucrărilor în cartierul Craiter, Valdek va începe lucrări de reparații pe străzile din cartierul Triaj.

Pe Lotul 2, de care se ocupă asocierea dintre SC Recon SA și SC RS Activ, se lucrează în cartierele Șchei, Astra și Brașovul Vechi.

Astfel, compania Recon a început astăzi lucrările de reparații pavaj pe str. Fundătura Țibleș și execută lucrări de reparații carosabil cu turnare de covoare asfaltice pe str. Zorilor.

După finalizarea lucrărilor de pe str. Zorilor, Recon va începe reabilitarea străzilor LC Babeș și Sarmisegetusa.

De asemenea și RS Activ lucrează în cartierul Astra, pe str. Minerva (prelungire Crinului) unde se execută lucrări de reparații carosabil, cu turnare de covoare asfaltice. În paralel, echipele RS Activ lucrează și la reabilitarea străzilor de legătură dintre strada Lungă și strada De Mijloc, trotuare și carosabil. În acest moment lucrările se desfășoară pe str. Bisericii Române și urmează străzile Nicopole, Școlii și Câmpului.

Toate acestea sunt lucrări de reparații majore, care presupun decapare mecanizată a unor tronsoane unde au apărut gropi, crăpături, văluriri sau burdușiri, și turnarea de covoare asfaltice.

În baza evaluării făcute de inspectorii Primăriei, dar și în urma sesizărilor primite de la cetățeni, pentru anul 2023 s-au stabilit peste 100 de străzi pe care sunt necesare intervenții, de la decaparea mecanizată (frezare) și reparații, la turnarea de covoare asfaltice, refacere pavaj și reparații trotuare. Lucrările sunt corelate și cu intervențiile deținătorilor de rețele, astfel încât acestea să se facă o singură dată și într-un timp cât mai scurt, atât de rețeliști, cât și de firmele care execută reparațiile asfaltice.

Etapele de reparații majore a străzilor includ: demontarea și remontarea bordurilor, montarea plăcilor din beton pentru așezarea la cotă a capacelor căminelor de vizitare și a grătarelor gurilor de scurgere, lucrări de refacere trotuare, lucrări de refacere fundații (acolo unde este cazul), lucrări de reparații în urma intervențiilor deținătorilor de utilități (dacă este cazul). După finalizarea acestor lucrări urmează așternerea stratului de asfalt.

În paralel, se continuă programul de reparații (,,plombări”) pe străzile unde nu există necesitatea unor intervenții majore.

În acest an, Consiliul Local a aprobat, prin bugetul municipiului, alocarea sumei de 37 de milioane de lei pentru asigurarea serviciilor de reparații și întreținere străzi, trotuare și alei.

Informațiile referitoare la programul de reparații poate fi consultat pe site-ul dedicat, https://abc.brasovcity.ro/asfalt, unde pot fi făcute și sesizări referitoare la noi situații ce necesită intervenția sau la calitatea lucrărilor deja executate.

Lucrările de întreținere și reparații străzi sunt împărțite în două loturi, astfel:

Lotul I, SC Valdek Impex:

– Străzile din partea nordică, delimitate de str. Zizinului, Toamnei, M. Kogălniceanu, Iuliu Maniu (sector Hidromecanica – str. Al. I. Cuza), str. Al. I. Cuza, Avram Iancu, str. Stadionului (sector str. Avram Iancu – str. Lungă), Calea Făgărașului.

În Lotul I sunt cuprinse toate elementele geometrice ale străzilor Zizinului, Toamnei, M. Kogălniceanu, inclusiv intersecțiile.

Lotul II, asocierea dintre SC Recon SA și SC RS Activ:

– Străzile din partea sudică, delimitate de str. Zizinului, Toamnei, Kogălniceanu, Iuliu Maniu (sector Hidromecanica – Al. I. Cuza), Al. I. Cuza, Avram Iancu, Stadionului (sector Avram Iancu – str. Lungă), Calea Făgărașului.

În Lotul II sunt cuprinse toate elementele geometrice ale străzilor Iuliu Maniu (sector Hidromecanica – str. Al. I. Cuza), str. Al. I. Cuza, Avram Iancu, Stadionului (sector str. Avram Iancu – str. Lungă), Calea Făgărașului, inclusiv intersecțiile.

Licitație acord-cadru reparații străzi

Primăria a lansat procedura de achiziție pentru încheierea unui acord cadru pentru întocmirea documentației tehnice și executarea lucrărilor de întreținere și reparații a străzilor din municipiului Brașov, împărțită în două loturi – lot 1 – zona nordică și lot 2 – zona sudică.

Durata acordului-cadru pe cele două loturi este de 48 de luni.

Lotul 1

Include străzile situate în zona de nord a municipiului, delimitate de str. Zizinului, Toamnei, M. Kogălniceanu, Iuliu Maniu (sector Hidromecanica – str. Al. I. Cuza), str. Al. I. Cuza, Avram Iancu, str. Stadionului (sector str. Avram Iancu – str. Lungă), Calea Făgărașului (în lotul 1 se includ toate elementele geometrice ale străzilor: Zizinului, Toamnei, Mihail Kogălniceanu inclusiv intersecțiile).

Conform caietului de sarcini, în interiorul acordului cadru, atribuirea contractelor subsecvente se va realiza anual sau ori de câte ori este nevoie, în funcție de necesitățile primăriei și de alocările bugetare aprobate pe toată perioada de valabilitate a acordului-cadru. Valoarea estimată a acordului cadru pe durata celor patru ani, este de minim 81.333.987,75 lei și maxim 495.523.857 lei, fără TVA.

Lotul 2

Include străzile situate în zona sudică delimitate de str. Zizinului, Toamnei, M. Kogălniceanu, Iuliu Maniu (sector Hidromecanica – str. Al. I. Cuza), str. Al. I. Cuza, Avram Iancu, str. Stadionului (sector str. Avram Iancu – str. Lungă), Calea Făgărașului (în lotul 2 se includ toate elementele geometrice ale străzilor: Iuliu Maniu (Hidromecanica – Al. I. Cuza), str. Al. I. Cuza, Avram Iancu, Stadionului (sector str. Avram Iancu – str. Lungă), Calea Făgărașului, inclusiv intersecțiile).

Conform caietului de sarcini, în interiorul acordului cadru, atribuirea contractelor subsecvente se va realiza anual sau ori de câte ori este nevoie, în funcție de necesitățile primăriei și de alocările bugetare aprobate pe toată perioada de valabilitate a acordului-cadru. Valoarea estimată a acordului cadru pe durata celor patru ani, este de minim 76.763.948,50 lei și maxim 307.832.864 lei, fără TVA.

Detalii licitație.

Criteriul de atribuire în cazul ambelor loturi este cel mai bun raport calitate – preț, astfel propunerea financiară va avea o pondere în cadrul procesului de evaluare de 75%, iar propunerea tehnică de 25%.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 4.08.2023, ora 15.00

Astfel, autobuzele ce deservesc linia 37, pe sensul de deplasare spre Craiter, nu vor mai ajunge până în capătul de linie urmând a opri în stația ”Intrarea Ceferiștilor”, iar apoi vor circula direct, pe străzile Dacia și 11 Iunie 1948, spre stația ”Autogara 3”. În aceste condiții, în perioada menționată, nu vor mai fi deservite capul de linie ”Craiter” și nici stația ”Pavilioanele CFR” (amplasată pe sensul spre centrul orașului).

sursa: brasovcity.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI

Acțiuni de combatere a țânțarilor, căpușelor și tratamente fitosanitare în Brașov....

Coral Impex anunță demararea, în perioada următoare, a unor acțiuni de dezinsecție și tratamente fitosanitare în municipiul Brașov. „În conformitate cu Programul Unitar de Acțiune...

Stona.ro – Piatra Naturală și Impactul Său Asupra Valorii Proprietății

Piatra naturală a fost un simbol al durabilității și luxului de-a lungul istoriei. Folosită de civilizații antice în construcția de monumente și clădiri, aceasta...
dezinsectie

Acțiuni de dezinescție pentru combaterea țânțarilor, larvicidare și tratamente fitosanitare anunțate...

Coral Impex anunță prin intermediul unui comunicat de presă demararea unor acțiuni de dezinsecție pentru combaterea țânțarilor, larvicidare și tratamente fitosanitare pentru combaterea bolilor...

Acțiunile de dezinsecție pentru combatere a căpușelor din Brașov au fost...

Din cauza vremii nefavorabile Coral Impex a anunțat reprogramarea acțiunilor de dezinsecție pentru combaterea căpușelor din Brașov. În conformitate cu Programul Unitar de Acțiune și...

Coral impex începe acțiunile de dezinsecție în Brașov pentru combaterea țânțarilor...

Coral Impex anunță prin intermediul unui comunicat de presă demararea acțiunilor de dezinsecție în Brașov pentru combaterea țânțarilor și căpușelor de pe domeniul public...
tratamente stropire coral

Tratamente fitosanitare pentru combaterea bolilor și dăunătorilor la arbori, în Brașov....

Coral Impex anunță prin intermediul unui comunicat de presă că, la începutul lunii mai, pe domeniul public din Brașov vor fi efectuate tratamente fitosanitare...
algabeth

Cum s-ar putea schimba radical ”fața” unui oraș cu un element...

Spațiile urbane pot fi transformate radical prin folosirea unui element pe cât de durabil, pe atât de estetic: piatra naturală. Vezi la finalul articolului cum...
tratamente stropire coral

Coral Impex anunță acțiuni de dezinsecție, larvicidare și tratamente fitosanitare în...

Coral Impex anunță prin intermediul unui comunicat de presă efectuarea, în perioada următoare, a unor acțiuni de dezinsecție, larvicidare și tratamente fitosanitare pentru combatere...