La Brașov va demara acțiunea de deratizare pe domeniul public și privat – Etapa I, în 2023

La Brașov va demara acțiunea de deratizare pe domeniul public și privat – Etapa I, în 2023. Operatorul SC Coral Impex SRL a anunțat că serviciile de deratizare vor avea loc în municipiul Brașov în perioada 28.03.- 01.04.2023.

La Brașov va demara acțiunea de deratizare pe domeniul public și privat – Etapa I, în 2023, acțiune care se va derula în perioada 28.03.- 01.04.2023, în intervalul orar 08.00 – 20.00.

SC Coral Impex SRL a precizat că pentru buna desfășurare a acțiunii de deratizare, municipiul Brașov a fost împărțit pe 10 sectoare.

Potrivit SC Coral Impex SRL, acțiunea de deratizare se va desfășura cu un număr de 20 de echipe repartizate în cele 10 sectoare.

Comunicatul SC Coral Impex SRL

În baza contractului de delegare a gestiunii serviciilor de deratizare, dezinsecție, dezinfecție și tratamente fitosanitare în Municipiul Brașov, încheiat cu operatorul CORAL IMPEX SRL cu sediul secundar în Mun. Brașov, str. Harmanului, nr. 50, sc. B, ap. 1, ap. 4, tel./fax: 0268/331.299, vă aducem la cunoștință că în perioada 28.03.- 01.04.2023 se vor executa serviciile de deratizare pe domeniul public și privat al Municipiului Brașov.

Pentru efectuarea serviciilor de deratizare Municipiul Brașov a fost împărțit în 10 sectoare, astfel:

NUMAR SECTORZONA SECTOR
Sector 1Astra + Platforma Est Zizin + Noua Darste
Sector 2

 

Astra 2+ Astra 3
Sector 3Florilor – Kreiter + Timis Triaj + Scriitorilor
Sector 4

 

Tractorul
Sector 5

 

Valea Cetatii
Sector 6

 

Centrul Nou + Garii
Sector 7

 

Centru Vechi + Prund Schei
Sector 8

 

Bartolomeu Nord
Sector 9

 

Stupini
Sector 10

 

Poiana Brasov + Brasovul Vechi

Acțiunea de deratizare se va desfășura cu un număr de 20 de echipe repartizate în cele 10 sectoare în perioada 28.03. – 01.04.2023, în intervalul orar 08.00-20.00 în funcție de condițiile meteo.

Sunt utilizate două tipuri de produse, acestea regăsindu-se în Registrul National al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar – umană de către Ministerul Sănătății:

  • COLBROM PASTA, se prezintă sub formă pastă, ambalată în pliculețe și este de culoare albastră.
  • STARKORAT BLOCK CERAT, se prezintă sub formă de bloc cerat, de culoare violet, în etapa de completare

Antidotul, în caz de intoxicare accidentală, este Vitamina K, pe care societatea noastra o va asigura Spitalului Județean de Urgență Brașov, pentru fiecare etapa de deratizare.

Acțiunea de deratizare, constă în amplasarea de stații de intoxicare care conțin substanța raticidă, sub forma de bloc cerat și pasta și vor fi repartizare pe întreaga suprafață a municipiului,  în locuri bine delimitate cum ar fi: de jur împrejurul blocurilor de locuințe, gardurile vii din fața și din spatele blocurilor, parcuri, în vecinătatea locurilor de joacă, platformele de gunoi, etc.

Stațiile de intoxicare sunt de culoare neagră, prevăzute cu sistem de închidere, rezistențe la umezeală, care nu permit accesul copiilor sau al animalelor la substanța raticidă.

Acțiunea de deratizare este foarte importantă, dat fiind faptul că rozatoarele pot transmite boli foarte grave, printre care reamintim:

  • Leptospiroza este cea mai comună boală transmisă de către șobolani și este specifică atât animalelor, cât și oamenilor. Putem intra în contact cu această boală în momentul în care intrăm în contact cu apa, alimentele sau solul contaminate cu urina sau fecalele rozătoarelor infestate. Simptomele seamănă foarte mult cu gripa și apar după o perioadă de incubație de 20 de zile. Este esențial ca boala să fie tratată din timp altfel se va agrava și se va transforma în insuficiență renală, hepatită sau meningită, producand în unele cazuri decesul persoanei.
  • Hantavirusul este un virus ce poate fi inhalat, transmis prin intermediul unei mușcături, transmis prin intermediul fecalelor și urinei rozătoarelor sau prin intermediul mâncării contaminate. Simptomele nu apar imediat, ci pot apărea chiar și după 5 săptămâni și sunt confundate cu simptomele gripei. Acestea includ: oboseala, febra, dureri musculare în coapse, șolduri, spate și umeri, dureri de cap, amețeală, frisoane, precum și dureri abdominale, greață sau diaree. Acesta este abia începutul, pentru ca mai apoi, pot apărea și simptome mai grave, simptome ce afectează aparatul respirator ca de pildă insuficiența respiratorie și tusea. Rata de mortalitatea la boala respiratorie provocată de acest virus este de 38%.
  • Coriomeningita Limfocitara (CML) este o infecție transmisă de șoarecele de casă.  Se estimează că aproximativ 5% dintre șoarecii de casă pot purta aces virus și pot infesta și alte rozătoare ca de pildă hamsterii.

Transmiterea virusului se face prin aceleași căi ca și Hantavirusul, doar prin intermediul contactului cu rozătoare. Nu s-a raportat încă dacă ar fi posibilă sau nu o transmitere de la o persoană la alta, însă poate fi vorba de un risc în cazul mamă-fetus.

Infecția cu CML are două faze. Prima dată se manifestă ușor cu simptome generale precum febra, lipsa apetitului, dureri musculare și de cap, greață și vomitat,  dureri de gât, tuse, dureri ale articulațiilor, pieptului, testiculelor sau a glandelor salivare. A doua fază devine deja mai serioasă pentru că persoanele infestate încep să prezinte și simptome neurologice precum: meningită, encefalită, sau meningoencefalită. Acestea pot fi tratate dacă sunt descoperite din timp, dar necesită neapărat spitalizare. Altfel, efectele pot fi mortale.

Rozătoarele pot fi responsabile de boli grave care pot cauza moartea, dacă acestea nu sunt tratate din timp.

Pentru ca activitățile de deratizare să fie eficiente, acestea trebuie efectute în mod unitar, la nivelul întregii localități, atât pe domeniul public și privat, cât și la beneficiarii de pe raza Municipiului Brașov.

În acest sens facem apel către cetățeni, asociații de locatari/proprietari, agenți economici și instituții publice să efectueze activitatea de deratizare pe proprietăți, în clădiri și în subsolul blocurilor, concomitent cu acțiunea municipalității.

Rugăm cetățenii Municipiului Brașov să supravegheze copiii pentru a nu atinge stațiile de intoxicare precum și produsele raticide.

Posesorii de animale sunt rugați ca în zonele unde s-a aplicat tratamentul pentru combaterea rozatoarelor, să țină câinii în lesă, pentru a nu se duce la stațiile de intoxicare, pentru a nu intra în contact cu produsele raticide.

De asemenea, rugăm cetățenii municipiului Brașov să evite atingerea stațiilor de intoxicare precum și a produselor raticide, iar în situația în care vor semnala acțiuni de vandalism, distrugere și/sau sustragere a stațiilor de intoxicare amplasate pe domeniul public și privat al municipiului, să anunțe poliția locală la nr. 0268/954.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI

Acțiuni de combatere a țânțarilor, căpușelor și tratamente fitosanitare în Brașov....

Coral Impex anunță demararea, în perioada următoare, a unor acțiuni de dezinsecție și tratamente fitosanitare în municipiul Brașov. „În conformitate cu Programul Unitar de Acțiune...

Stona.ro – Piatra Naturală și Impactul Său Asupra Valorii Proprietății

Piatra naturală a fost un simbol al durabilității și luxului de-a lungul istoriei. Folosită de civilizații antice în construcția de monumente și clădiri, aceasta...
dezinsectie

Acțiuni de dezinescție pentru combaterea țânțarilor, larvicidare și tratamente fitosanitare anunțate...

Coral Impex anunță prin intermediul unui comunicat de presă demararea unor acțiuni de dezinsecție pentru combaterea țânțarilor, larvicidare și tratamente fitosanitare pentru combaterea bolilor...

Acțiunile de dezinsecție pentru combatere a căpușelor din Brașov au fost...

Din cauza vremii nefavorabile Coral Impex a anunțat reprogramarea acțiunilor de dezinsecție pentru combaterea căpușelor din Brașov. În conformitate cu Programul Unitar de Acțiune și...

Coral impex începe acțiunile de dezinsecție în Brașov pentru combaterea țânțarilor...

Coral Impex anunță prin intermediul unui comunicat de presă demararea acțiunilor de dezinsecție în Brașov pentru combaterea țânțarilor și căpușelor de pe domeniul public...
tratamente stropire coral

Tratamente fitosanitare pentru combaterea bolilor și dăunătorilor la arbori, în Brașov....

Coral Impex anunță prin intermediul unui comunicat de presă că, la începutul lunii mai, pe domeniul public din Brașov vor fi efectuate tratamente fitosanitare...
algabeth

Cum s-ar putea schimba radical ”fața” unui oraș cu un element...

Spațiile urbane pot fi transformate radical prin folosirea unui element pe cât de durabil, pe atât de estetic: piatra naturală. Vezi la finalul articolului cum...
tratamente stropire coral

Coral Impex anunță acțiuni de dezinsecție, larvicidare și tratamente fitosanitare în...

Coral Impex anunță prin intermediul unui comunicat de presă efectuarea, în perioada următoare, a unor acțiuni de dezinsecție, larvicidare și tratamente fitosanitare pentru combatere...