Începe etapa a treia a campaniei de deratizare pe domeniul public și privat din Brașov. Anunțul Coral Impex

În baza contractului de delegare a gestiunii serviciilor de deratizare, dezinsecție, dezinfecție și tratamente fitosanitare în Municipiul Brasov, încheiat cu operatorul CORAL IMPEX SRL cu sediul secundar in Mun. Brasov, str. Hărmanului, nr. 50, sc. B, ap. 1, ap. 4, tel./fax: 0268/331.299, vă aducem la cunoștință că începând cu data de 31.10.2022 se va demara acțiunea de deratizare pe domeniul public și privat al Municipiului Brașov.

Pentru efectuarea serviciilor de deratizare Municipiul Brașov s-a fost împărțit în 10 sectoare, astfel:

NUMAR SECTORZONA SECTOR
Sector 1Astra + Platforma Est Zizin + Noua Darste
Sector 2

 

Astra 2+ Astra 3
Sector 3Florilor – Kreiter + Timis Triaj + Scriitorilor
Sector 4

 

Tractorul
Sector 5

 

Valea Cetatii
Sector 6

 

Centrul Nou + Garii
Sector 7

 

Centru Vechi + Prund Schei
Sector 8

 

Bartolomeu Nord
Sector 9

 

Stupini
Sector 10

 

Poiana Brasov + Brasovul Vechi

 

Acțiunea de deratizare se va desfășura cu un număr de 20 de echipe repartizate în cele 10 sectoare în perioada 31.10 – 04.11.2022, în intervalul orar 08-20, în funcție de condițiile meteo.

Sunt utilizate două tipuri de produse, sunt avizate de Ministerul Sănătății și se regăsesc în Registrul National al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar – umană de Ministerul Sănătății:

  • Colbrom, se prezintă sub formă pastă, ambalată în pliculețe si este de culoare albastră.
  • Deration parafinat, se prezintă sub forma de bloc cerat, de culoare albastră, în etapa de completare

Antidotul, în caz de intoxicare accidentală, este Vitamina K, pe care societatea noastră o va asigura Spitalului Județean de Urgență Brașov, pentru fiecare etapa de deratizare.

Acțiunea de deratizare, constă în amplasarea de stații de intoxicare care conțin substanță raticidă, sub forma de bloc cerat și pastă și vor fi repartizare pe întreaga suprafață a municipiului, în locuri bine delimitate cum ar fi: de jur împrejurul blocurilor de locuințe, gardurile vii din fața si din spatele blocurilor, parcuri, în vecinătatea locurilor de joacă, platformele de gunoi, etc.

Stațiile de intoxicare sunt de culoare neagră, prevăzute cu sistem de închidere, rezistente la umezeală, care  nu permit accesul copiilor sau al animalelor la substanță raticidă.

Acțiunea de deratizare este foarte importantă, dat fiind faptul ca rozătoarele pot transmite boli foarte grave, printre care reamintim:

Leptospiroza este cea mai comună boală transmisă de către șobolani și este specifică atât animalelor, cât și oamenilor. Putem intra în contact cu această boală în momentul în care intrăm în contact cu apa, alimentele sau solul contaminate cu urina sau fecalele rozătoarelor infestate. Simptomele seamănă foarte mult cu gripa și apar după o perioadă de incubație de 20 de zile. Este esențial ca boala să fie tratată din timp altfel se va agrava și se va transforma în insufuciență renală, hepatită sau meningită, producand in unele cazuri decesul persoanei.

Hantavirusul este un virus ce poate fi inhalat, transmis prin intermediul unei mușcături, transmis prin intermediul fecalelor și urinei rozătoarelor sau prin intermediul mâncării contaminate. Simptomele nu apar imediat, ci pot apărea chiar și după 5 săptămâni și sunt confundate cu simptomele gripei. Acestea includ: oboseala, febra, dureri musculare în coapse, șolduri, spate și umeri, dureri de cap, amețeală, frisoane, precum și dureri abdominale, greață sau diaree. Acesta este abia începutul, pentru ca mai apoi, pot apărea și simptome mai grave, simptome ce afectează aparatul respirator ca de pildă insuficiența respiratorie și tusea. Rata de mortalitatea la boala respiratorie provocată de acest virus este de 38%.

Coriomeningita Limfocitara (CML) este o infecție transmisă de șoarecele de casă.  Se estimează că aproximativ 5% dintre șoarecii de casă pot purta aces virus și pot infesta și alte rozătoare ca de pildă hamsterii.

Transmiterea virusului se face prin aceleași căi ca și Hantavirusul, doar prin intermediul contactului cu rozătoare. Nu s-a raportat încă dacă ar fi posibilă sau nu o transmitere de la o persoană la alta, însă poate fi vorba de un risc în cazul mamă-fetus.

Infecția cu CML are două faze. Prima dată se manifestă ușor cu simptome generale precum febra, lipsa apetitului, dureri musculare și de cap, greață și vomitat,  dureri de gât, tuse, dureri ale articulațiilor, pieptului, testiculelor sau a glandelor salivare. A doua fază devine deja mai serioasă pentru că persoanele infestate încep să prezinte și simptome neurologice precum: meningită, encefalită, sau meningoencefalită. Acestea pot fi tratate dacă sunt descoperite din timp, dar necesită neapărat spitalizare. Altfel, efectele pot fi mortale.

Rozătoarele pot fi responsabile de boli grave care pot cauza moartea, dacă acestea nu sunt tratate din timp.

Pentru ca activitatile de deratizare sa fie eficiente, acestea trebuie efectate in mod unitar, la nivelul intregii localitati, atat pe domeniul public si privat, cat si la beneficiarii de pe raza Municipiului Brasov.

In acest sens facem apel catre cetateni, asociatii de locatari/proprietari, agenti economici si institutii publice sa efectueze activitatea de deratizare pe proprietati, in cladiri si in subsolul blocurilor, concomitent cu actiunea municipalitatii.

Rugam cetatenii Mun. Brasov sa supravegheze copiii pentru a nu atinge statiile de intoxicare precum si produsele raticide.

Posesorii de animale sunt rugati ca in zonele unde s-a aplicat tratamentul pentru combaterea rozatoarelor, sa tina cainii in lesa, pentru a nu se duce la statiile de intoxicare, pentru a nu intra in contact cu produsele raticide.

De asemenea, rugam cetatenii municipiului Brasov sa evite atingerea statiilor de intoxicare precum si a produselor raticide, iar in situtia in care vor semnala actiuni de vandalism, distrugere si/sau sustragere a statiilor de intoxicare amplasate pe domeniul public si privat al municipiului,  sa anunte politia locala la nr. 0268/954.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI

tratamente stropire coral

Acțiuni de combatere a țânțarilor, căpușelor și tratamente fitosanitare în Brașov....

Coral Impex anunță demararea, în perioada următoare, a unor acțiuni de dezinsecție și tratamente fitosanitare în municipiul Brașov. „În conformitate cu Programul Unitar de Acțiune...
stona

Cel mai mare depozit de piatră naturală din România se află...

Compania Algabeth deține în comuna prahoveană Brazi cel mai mare depozit de piatră naturală din România. Acesta se întinde pe o suprafață de peste 300.000...

Acțiuni de tratamente fitosanitare în Brașov. Anunțul Coral Impex

Coral Impex anunță demararea, în perioada următoare, a unor acțiuni de dezinsecție și tratamente fitosanitare în municipiul Brașov. „În conformitate cu Programul Unitar de Acțiune...

Acțiuni de combatere a țânțarilor, căpușelor și tratamente fitosanitare în Brașov....

Coral Impex anunță demararea, în perioada următoare, a unor acțiuni de dezinsecție și tratamente fitosanitare în municipiul Brașov. „În conformitate cu Programul Unitar de Acțiune...

Stona.ro – Piatra Naturală și Impactul Său Asupra Valorii Proprietății

Piatra naturală a fost un simbol al durabilității și luxului de-a lungul istoriei. Folosită de civilizații antice în construcția de monumente și clădiri, aceasta...
dezinsectie

Acțiuni de dezinescție pentru combaterea țânțarilor, larvicidare și tratamente fitosanitare anunțate...

Coral Impex anunță prin intermediul unui comunicat de presă demararea unor acțiuni de dezinsecție pentru combaterea țânțarilor, larvicidare și tratamente fitosanitare pentru combaterea bolilor...

Acțiunile de dezinsecție pentru combatere a căpușelor din Brașov au fost...

Din cauza vremii nefavorabile Coral Impex a anunțat reprogramarea acțiunilor de dezinsecție pentru combaterea căpușelor din Brașov. În conformitate cu Programul Unitar de Acțiune și...

Coral impex începe acțiunile de dezinsecție în Brașov pentru combaterea țânțarilor...

Coral Impex anunță prin intermediul unui comunicat de presă demararea acțiunilor de dezinsecție în Brașov pentru combaterea țânțarilor și căpușelor de pe domeniul public...