Brașovul va avea, din nou, după mai bine de 10 ani, cantină socială

Consiliul Local Brașov a aprobat în ședința de marți, 20 septembrie, studiul de fezabilitate pentru amenajarea unei cantine sociale, următorii pași urmând să fie realizarea proiectului tehnic și lucrările efective.

Cantina socială, potrivit Primăriei Brașov, va fi amenajată în clădirea în care a funcționat cantina fostului Grup Școlar ,„Astra” (Steagul Roșu).

Prin hotărâre de Consiliu Local, a fost aprobat studiul de fezabilitate pentru amenajarea cantinei sociale care va fi destinată persoanelor din municipiul Brașov aflate în situații de risc.

Astfel, potrivit Primăriei Brașov, după mai bine de 10 ani, la nivelul municipiului se va putea oferi, printr-o cantină proprie, o masă caldă persoanelor aflate în situații de risc.

În sfârșit vom avea cantină socială la Brașov! Consiliul Local Brașov a aprobat proiectul de reabilitare, modernizare și dotare a clădirii din strada Panselelor numărul 23, pentru a deveni cantină socială.

Această clădire, cunoscută drept fosta cantină a Colegiului Tehnic Astra, situată lângă Direcția de Asistență Socială, va deveni cantină socială pentru locuitorii din municipiul Brașov care vor avea nevoie de aceste servicii. Este vorba despre cazuri cu venituri mici, familii numeroase, vârstnici cu pensie mică, ce vor putea beneficia după finalizarea proiectului de o masă caldă din partea municipiului.

Prin aprobarea indicatorilor tehnico-economici se poate trece mai departe la proiectul tehnic și apoi la execuție, astfel încât proiectul să devină mai aproape de realitate. Acest proiect a fost prins și în Strategia de dezvoltare a municipiului Brașov, iar în cadrul ședinței de Consiliu Local de ieri, 20 septembrie, a fost supus votului pentru a patra oară și de această dată a întrunit voturile necesare și a fost aprobat”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu, potrivit site-ului Primăriei Brașov.

RECOMANDĂRI