În urma incendiului de joi, toate autobuzele electrice din Brașov vor fi retrase de pe trasee

Conducerea RATBV SA a luat decizia retragerii temporare din circulație a tuturor celor 60 de autobuze electrice SOR, astfel ca din această seară, după orele 20.30, niciun vehicul de acest tip să nu se mai afle în exploatare, fără însă a se afecta în mod semnificativ efectuarea curselor planificate.

Citește mai multe detalii aici: Un autobuz electric al RATBv a luat foc joi după amiază în trafic, în Brașov

Măsura este determinată de considerente ce țin de siguranță și vine după ce astăzi, în jurul orelor 13.30, dintr-un autobuz electric ce circula pe linia 34 s-a produs o degajare de fum, din zona acumulatorilor.

RATBV a inițiat astăzi o cercetare tehnică amănunțită a cauzelor producerii incidentului, solicitând prezența de mâine la Brașov a reprezentanților firmei producătoare a autobuzului, precum și pe cei ai firmei ce au produs acumulatorii. Până la finalizarea verificărilor toate autobuzele electrice SOR vor rămâne în garajele RATBV.

Oprirea din circulație a celor 60 de autobuze electrice va produce unele dereglări ale programului de circulație.

Societatea depune toate eforturile pentru ca în zilele următoare să realizeze cât mai fidel planul de circulație afișat în stații.Cu toate acestea, pentru mâine, 24 iunie 2022, este preconizată absența câte unei mașini pe liniile: 4, 5, 6, 17, 21, 22, 23, 25, 28, 34, 35, 36 și 50. Programul de circulație din zilele de sâmbătă și duminică nu va fi afectat.

RECOMANDĂRI