Brașov: Parcarea subterană de la gară a obținut avizul Comisiei de Circulație

Proiectul de construire a unei parcări subterane în fața gării și a unor pasaje pietonale care să subtraverseze bulevardul Gării a fost aprobat de Comisia de Circulație din data de 25 noiembrie.

Investiția are ca obiectiv eliminarea traficului din fața gării și amenajarea unei zone pietonale, cu alei și zone verzi, care să transforme această poartă de intrare în oraș într-un loc mult mai primitor. Proiectul de construire a parcării subterane se corelează și cu proiectul de amenajarea a unui nou terminal de transport, în zona din stânga gării (înspre centrul comercial Unirea), proiect pentru care s-a obținut autorizația de construire.

Conform proiectului studiului de fezabilitate, parcarea va avea 3 niveluri subterane, cu 502 locuri, dintre care 151 de locuri la primul nivel subteran, 175 de locuri la cel de-al doilea și 176 de locuri la cel de al treilea.

La primul nivel subteran vor fi amenajate 20 de locuri de parcare pentru persoane cu probleme locomotorii și 55 pentru autoturismele electrice, în prima fază, urmând o extindere cu încă 50 de locuri pentru autovehicule electrice și 6 locuri pentru autoturismele cu GPL.

Dimensiunile locurilor de parcare vor fi de 2.50m x 5.00m, cu excepția celor dedicate persoanelor cu deficiente locomotorii, care vor avea dimensiunile de 4,0 x 5,0 m. Circulația va fi dirijată pe sensuri unice iar lățimea căii de circulație va fi de 6.00 m, inclusiv o zonă marcată, cu lățimea de 80 cm, destinată exclusiv traficului pietonal, la fiecare nivel.

Cele două pasaje subterane vor face legătura între zona gării/parcarea subterană și trotuarele de pe bulevardul Victoriei, unul la blocul „Căprioara“, iar celălalt la Piața Dacia. Pasajele vor avea o lățime de 5.00 m și o înălțime de 2,50 m.

Citește articolul integral pe brasovcity.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI

error: Conținut protejat!