Controale periodice în piețele din Brașov. Anunțul Primăriei – VIDEO

Primăria Brașov a anunțat că activitatea din piețele brașovene va fi restructurată pentru un acces mai facil al producătorilor și eliminarea favoritismelor. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 58 de sancțiuni, cinci fiind aplicate angajaților Serviciilor de Administrare Piețe.

Controalele în piețe au fost demarate după ce în ultimele luni Primăria Brașov a primit mai multe sesizări din partea cetățenilor.

Primăria Brașov a anunțat, marți, că, în urma controlului demarat de primarul Allen Coliban, împreună cu viceprimarul Flavia Boghiu și Poliția Locală, au fost aplicate 58 de sancțiuni, din care 5 pentru angajații Serviciilor de Administrare Piețe.

Pe lista neregulilor constatate se numără prezența în piață a unor comercianți care nu au achitat taxa de închiriere a tarabei, lipsa afișării prețurilor la anumite produse, dar și  prezența în piețe a unor persoane care oferă spre vânzare diferite produse (legume, fructe de pădure, flori etc) în locuri neamenajate, fără a deține autorizație în acest sens.

În plus, tot în urma controlului, potrivit Primăriei Brașov, s-a constatat existența unor sume de bani încasate de administrația piețelor de la comercianți, pentru care nu a fost emisă chitanță, precum și înregistrări duble ale evidențelor încasărilor.

O primă măsură a vizat ca periodic să aibă loc o rotație a șefilor de piață, iar Poliția Locală a inclus verificări inopinate, în planul săptămânal de control, în toate piețele din Brașov.

Detalii mai multe pe brasovcity.ro

VIDEO/ Foto – sursă – Facebook – Primăria Municipiului Brașov

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI