Primăria Brașov a semnat contractul pentru achiziționarea de autobuze electrice

Primăria Brașov a anunțat că a fost semnat contractul pentru achiziționarea a 12 autobuze electrice cu lungimea de aproximativ 18 m. Noile mijloace de transport vor fi însoțite de 4 stații de încărcare rapidă și 12 stații de încărcare lentă pentru autobuze electrice.

Primarul Allen Coliban, Okan Baș, CEO Karsan Otomotiv și Deniz Çetin, CCO Karsan Otomotiv au semnat contractul „Achiziție mijloace de transport public – autobuze electrice 18 m, Brașov“.

„Contractul face parte din parteneriatul dintre Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei în calitate de lider de parteneriat şi Unităţile Administrativ Teritoriale Municipiul Braşov şi Municipiul Timişoara, derulat în cadrul POR, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Obiectivul specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă”, a precizat Primăria Brașov..

Contractul va permite achiziția a 12 autobuze electrice cu lungimea de aproximativ 18 m. Acestea vor fi însoțite de 4 stații de încărcare rapidă și 12 stații de încărcare lentă pentru autobuze electrice. Autobuzele vor circula pe Linia 5, a mai anunțat Primăria Brașov.

Noile mijloace de transport vor fi livrate până la finalul lunii iunie 2022. În prezent flota RATBV deține alte 84 de mijloace de transport electrice. 

Noile mijloace de transport care vor ajunge la Brașov vor avea o capacitate de 154 de locuri, dintre care 50 pe scaune.

foto cu caracter ilustrativ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI