Mesajul transmis de Poliția Locală Brașov pentru cei care își abandonează gunoaiele pe stradă: „Mai gândește-te!” – FOTO

Poliția Locală din Brașov le-a transmis un mesaj celor care abandonează deșeurile pe stradă. Două persoane au fost sancționate cu amendă de 1.600 de lei, după ce au fost surprinse în momentul în care își abandonau gunoaiele pe stradă.

„Riști să fi amendat, mai ales că polițiștii locali de la Biroul Protecția Mediului și Activități Comerciale monitorizează permanent străzile și cartierele pentru a se asigura că orașul este salubru. De ei s-au ”împiedicat” doi brașoveni care încercau să scape de mizeriile din bătătură, însă voiau sa le abandoneze pe domeniul public, punând astfel în pericol sănătatea copiilor și a trecătorilor. Unul dintre ei a fost surprins de agenți în timp descărca reziduuri și gunoaie chiar în buricul târgului, dintr-un cărucior cu care le-a transportat de la un imobil dezafectat, până pe trotuarul de pe strada Iuliu Maniu. Alt brașovean care, folosindu-se de autoutilitara proprietate personală, a vrut să scape de o canapea veche, depozitând-o lângă platforma de deșeuri situată pe Aleea Sânzienelor. Ambele persoane au fost sancționate contravențional, potrivit HCL nr.149/2017 cu amendă în valoare totală de 1.600 lei”, a anunțat Poliția Locală Brașov, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook.

Poliția Locală Brașov le reamintește cetățenilor că depozitarea ori abandonarea deșeurilor de orice tip pe domeniul public sau privat al municipiului Brașov constituie contravenție și se sancționează conform HCL nr.149/2017 cu amendă de la 800 la 1600 lei pentru persoanele fizice și de la 1600 la 2500 lei pentru persoanele juridice.

„De asemenea, locuitorii orașului mai trebuie să știe că pentru evacuarea deșeurilor mari sau din construcții sunt operatori de salubritate special acreditați la care trebuie să apeleze, de aceea să nu mai solicite astfel de servicii persoanelor neautorizate care, de obicei lasă gunoaiele la întâmplare”, mai precizează Poliția Locală Brașov care are și o recomandare pentru locuitorii care abandonează deșeurile pe domeniul public și privat.

„Așadar, daca îți arunci mizeriile la întâmplare prin oraș, nu doar că riști amendă din partea polițiștilor locali dacă ești surprins, dar te vei număra printre principalii vinovați dacă Brașovul devine insalubru, atentezi la sănătatea semenilor tăi, ca să nu mai vorbim de faptul că poți fi foarte ușor catalogat drept persoană lipsită de bun simț”, se arată în mesajul transmis de Poliția Locală..

gunoaie-3-brasov_f69b1.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI