Acasă Administrație Noi variante pentru autostrada Ploiești – Brașov. CNAIR: „Am luat în calcul...

Noi variante pentru autostrada Ploiești – Brașov. CNAIR: „Am luat în calcul mai multe variante ținând cont de investițiile realizate în zonă” – VIDEO

0
autostrada-Ploiesti-Brasov-777x420_f7ac8.jpg

La aproape 20 de ani de la lansarea în spațiul public a studiului de fezabilitate pentru autostrada București – Brașov, CNAIR a anunțat că există în lucru și alte variante de traseu, după ce s-a constatat că pe traseu au apărut o serie de construcții. Până însă la începerea lucrărilor la autostradă, Consiliul Județean Prahova a demarat licitația pentru realizarea unei variante ocolitoare la Comarnic, scopul fiind fluidizarea traficului de pe DN1.

Primul traseu pentru autostrada Ploiești – Brașov a fost aprobat în 2006, însă discuțiile legate de studiul de fezabilitate pentru autostrada București – Brașov au fost lansate în 2001.

Ieri, au avut loc noi discuții pe această temă, de data aceasta responsabilul de proiect din cadrul CNAIR, Ionuț Urecheatu, prezentând și alte variante pentru tronsonul din județul Brașov.

Astfel, Ionuț Urecheatu, responsabil proiect din partea CNAIR, a prezentat într-o discuție comună cu reprezentanții autorităților publice locale din zona județului Brașov, mai multe variantele de traseu ale autostrăzii Ploiești-Brașov.

„Au apărut diverse autorizații, acte administrative ce au făcut să luăm în calcul și să studiem alte trasee, variante, tocmai pentru a nu afecta construcțiile existente și resursele financiare ale diferitelor persoane fizice sau juridice. O primă variantă ar fi varianta roșie pe care o bună parte dintre dumneavoastră o cunoașteți deja”, a explicat Ionuț Urecheatu, prezentarea vizând tronsonul aflat pe raza județului Brașov.

Reamintim faptul că, până la demararea lucrărilor la autostradă, Consiliul Județean Prahova a identificat o soluție pentru fluidizarea traficului pe DN1. Prima propunere vizează realizarea unei variante ocolitoare la Comarnic, în acest sens fiind deja demarată licitația.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version