Acasă Administrație Primăria deschide la sfârșitul săptămânii primul centru de vaccinare

Primăria deschide la sfârșitul săptămânii primul centru de vaccinare

0
cattia_b27b6.jpeg

Primăria Brașov deschide primul centru de vaccinare la sfârșitul acestei săptămâni. El va funcționa la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Inovare (CATTIA), de pe strada Institutului (Bartolomeu), și va avea 5 cabinete în care se vor putea vaccina categoriile de persoane prevăzute în etapa a doua. Săptămâna viitoare se vor deschide și celelalte trei centre, astfel încât se va ajunge 16 puncte de vaccinare în municipiul Brașov.

La CATTIA începe astăzi montarea pereților despărțitori, pentru crearea celor 5 cabinete, după care acestea vor fi dotate cu echipamentele necesare desfășurării activității de vaccinare. Deja, paturile de consultație și frigiderele pentru depozitarea vaccinurilor au fost aduse la acest centru.

„Ne aflăm în plină organizare a centrelor de vaccinare. Suntem deocamdată la CATTIA, un centru de vaccinare cu cinci puncte care va începe activitatea vineri, 15 ianuarie. În momentul de față au ajuns și panourile care vor delimita cabinele de vaccinare, iar acestea vor putea prelua fiecare, pe un flux distinct, pacienții care vor intra la vaccinare.

Au fost aduse și frigiderele unde se vor ține dozele de vaccin, au fost aduse și canapelele de consultații, în acest moment se organizează și spațiul care va funcționa ca registratură și se rezolvă și aspectele tehnice privind rețeaua și calculatoarele. În aceste momente se stabilește dacă sarcina privind personalul care va lucra în centre este a primăriilor sau acest personal va fi asigurat de la nivel central, cel puțin plata lor.

Căutăm să integrăm în operațiunea de vaccinare personalul de la cabinetele medicale școlare, urmând ca apoi, în funcție de decizia care se ia la nivelul guvernului, să vedem de unde vom lua restul de resurse umane”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu, care coordonează campania de vaccinare la nivelul municipiului Brașov.

Citește continuarea pe brasovcity.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version