Noile tarife la parcările publice din Brașov intră în vigoare din noiembrie. Avantajele și obligațiile pe care le au șoferii

Începând cu 12 noiembrie, parcările publice din municipiul Brașov, altele decât cele rezidențiale și cele multietajate, vor fi administrate de către firma P&P SRL, cea care a câștigat licitația, demarată acum 3 ani, pentru concesionarea acestui serviciu.

Până la acea dată, concesionarul va trebui să implementeze toate facilitățile prevăzute în caietul de sarcini, începând cu plata cu bancnote, card bancar și aplicație electronică, și până la call-center-ul funcțional 24 h/24 h.

Odată cu intră în vigoare a acestui contract de concesiune se aplică și prevederile Regulamentului de organizare şi funcţionare al sistemului de parcare din municipiul Braşov, aprobat în 2017, prin HCL nr. 282, prin care se stabilesc noi tarife, noi zone de tarifare și un nou orar de funcționare a parcărilor.

Astfel, din 12 noiembrie, metodele de plată a tarifului de parcare pentru cele 10.200 de locuri de parcare publice vor fi:

– aplicație: se descarcă de pe Tpark.io, de pe butonul ,,descarcă gratuit aplicația Tpark”. Această metodă este cea recomandată de operator, având în vedere că are și alte facilități: notificări de expirare a timpului de parcare, factură pe e-mail, instant, inclusiv pentru persoanele juridice, posibilitatea de a alege și opțiunea SMS. În acest moment aplicația este funcțională în română și engleză, dar vor mai fi adăugate paginile pentru limbile franceză, germană, maghiară și rusă.

– plata cu cardul: direct pe site-ul Tpark.io, se alege opțiune plăți on-line,

– prin SMS, cu precizarea că operatorul de telefonie percepe un comision,

– prin cele 100 de parcometre noi, care permit plata cu monede și bancnote. Parcometrul nu dă rest, dar pe baza unei chitanțe de diferență/anulare comandă, se pot recupera banii de la casieria operatorului de parcare. Parcometrele sunt funcționale în 6 limbi: română, engleză, franceză, germană, maghiară și rusă.

– plata prin virament, cu precizarea că devine valabilă în momentul în care banii au ajuns în contul operatorului serviciului de parcare.

Ca o noutate, va fi posibilă rezervarea, taxată, a unei zone cu locuri de parcare publice, cu ocazia unor evenimente.

„Începând din 12 noiembrie va intra în vigoare un nou sistem integrat de plată a parcării și verificare în municipiul Brașov, inclusiv Poiana Brașov.

Plata se va efectua printr-o aplicație, prin plată electronică, la parcometru cu monede sau bancnote, sau prin SMS.

Diferența față de sistemul de până acum este că toate aceste sisteme sunt integrate în timp real, prin rețeaua 4G, iar sistemul va putea înregistra în timp real toate operațiunile, începând de la abonamente lunare și până la plata cu monede. Sistemul funcționează în șase limbi (română, engleză, franceză, germană, maghiară și rusă ) și eliberează tichet.

Noi le recomandăm tuturor clienților aplicația Tpark, care permite plata de pe telefonul mobil, și permite inclusiv prelungirea timpului de parcare, chiar dacă prima plată a fost efectuată la parcometru. Prelungirea timpului de parcare se poate face la cel mai apropiat parcometru, nu neaparat la cel care s-a făcut plata inițială. De asemenea există un site specializat pentru plata cu cardul, tpark.io, unde clientul va putea prelungi timpul de parcare, și chiar un abonament lunar.

Abonamentul tip riveran va fi reintrodus într-un sistem digital integrat, fiind necesară doar o primă identificare a clientului-persoană fizică, cu talonul și actul de identitate, iar odată înregistrat în sistem, abonamentul va putea fi prelungit de pe același site. Până pe 12 noiembrie, bonurile trebuie expuse în parbriz, cum scrie pe fiecare tichet, iar din 12 noiembrie nu va mai fi nevoie să fie expus, lucru care este anunțat și pe parcometru.

Sistemul este digital funcționează cu toate sistemele de plată, iar plata apare instant în baza de date. În situația în care nu a fost efectuată nicio plată pe numărul respectiv, agentul are o imprimantă portabilă care va tipări o notificare ce va conține data, locul, ora și fotografia vehiculului parcat”, a declarat Adrian Flucuș, director inovare P&P.

Odată cu intrarea în funcțiune a noului sistem de parcare, se vor aplica și prevederile HCL nr. 282/2017, astfel:

Zonele de tarifare:

– Zona 0 cuprinde Centrul Istoric, delimitat conform P.U.G al municipiului Braşov şi Poianei Braşov. Astfel, pe lângă parcările din centrul istoric (vechea cetate, adică și cele de pe străzile pe care până acum nu se percepea nici un tarif, cum ar fi str. Castelului), în zona 0 intră și parcările de pe Șirul Livezii, str. Pictor Pop, str. Lungă (tronsonul cuprins între N. Iorga și str. De Mijloc), str. De Mijloc ( între str. Lungă și str. Bisericii Române), str. Bisericii Române ( între str. Lungă și str. Avram Iancu), str. Col. I. Buzoianu, str. Maior Cranța și str. Al I. Cuza.

– Zona I cuprinde parcările amenajate în Municipiul Braşov cu excepţia zonei O şi Zona II.

– Zona II cuprinde Bartolomeu Nord, Noua- Dârste, Triaj, Stupini.

Conform prevederilor regulamentului de organizare şi funcţionare al sistemului de parcare din municipiul Braşov, parcarea se achită 24/24h în Brașov & Poiana Brașov, pe tot parcursul săptămânii, inclusiv duminica.

Noile tarife, începând cu 12 noiembrie 2020:

Tarif tip 1 oră:

Zona 0 =     3,00 RON / h
Zona 1 =     2,00 RON / h
Zona 2 =     1,50 RON / h

Tarif tip 1 zi:

Zona 0 =   24,00 RON / 24h
Zona 1 =   16,00 RON / 24h
Zona 2 =   12,00 RON / 24h

Tarif tip persoană fizică, lunar (30 zile):

Zona 0 = 180,00 RON
Zona 1 = 120,00 RON
Zona 2 =  90,00 RON

Tarif tip persoană juridică, lunar (30 zile):

Zona 0 = 270,00 RON
Zona 1 = 180,00 RON
Zona 2 = 135,00 RON

Tarif tip rezervat (1 zi):

Zona 0 = 36,00 RON
Zona 1 = 24,00 RON
Zona 2 = 18,00 RON

Tarif parcare riverani:

Zona A = 156,00 RON/an
Zona B = 144,00 RON/an
Zona C = 132,00 RON/an
Zona D = 120,00 RON/an.

Informații contract

Concesionar: S.C. P&P SRL
Durata concesiunii: 10 ani
Redevență: 55 % din veniturile totale lunare realizate de concesionar din exploatarea parcărilor, dar nu mai puţin 400.000 lei/lună.
Nr. Contract: 279/4.09.2020.

sursa: brasovcity.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI

tratamente stropire coral

Acțiuni de combatere a țânțarilor, căpușelor și tratamente fitosanitare în Brașov....

Coral Impex anunță demararea, în perioada următoare, a unor acțiuni de dezinsecție și tratamente fitosanitare în municipiul Brașov. „În conformitate cu Programul Unitar de Acțiune...
stona

Cel mai mare depozit de piatră naturală din România se află...

Compania Algabeth deține în comuna prahoveană Brazi cel mai mare depozit de piatră naturală din România. Acesta se întinde pe o suprafață de peste 300.000...

Acțiuni de tratamente fitosanitare în Brașov. Anunțul Coral Impex

Coral Impex anunță demararea, în perioada următoare, a unor acțiuni de dezinsecție și tratamente fitosanitare în municipiul Brașov. „În conformitate cu Programul Unitar de Acțiune...

Acțiuni de combatere a țânțarilor, căpușelor și tratamente fitosanitare în Brașov....

Coral Impex anunță demararea, în perioada următoare, a unor acțiuni de dezinsecție și tratamente fitosanitare în municipiul Brașov. „În conformitate cu Programul Unitar de Acțiune...

Stona.ro – Piatra Naturală și Impactul Său Asupra Valorii Proprietății

Piatra naturală a fost un simbol al durabilității și luxului de-a lungul istoriei. Folosită de civilizații antice în construcția de monumente și clădiri, aceasta...
dezinsectie

Acțiuni de dezinescție pentru combaterea țânțarilor, larvicidare și tratamente fitosanitare anunțate...

Coral Impex anunță prin intermediul unui comunicat de presă demararea unor acțiuni de dezinsecție pentru combaterea țânțarilor, larvicidare și tratamente fitosanitare pentru combaterea bolilor...

Acțiunile de dezinsecție pentru combatere a căpușelor din Brașov au fost...

Din cauza vremii nefavorabile Coral Impex a anunțat reprogramarea acțiunilor de dezinsecție pentru combaterea căpușelor din Brașov. În conformitate cu Programul Unitar de Acțiune și...

Coral impex începe acțiunile de dezinsecție în Brașov pentru combaterea țânțarilor...

Coral Impex anunță prin intermediul unui comunicat de presă demararea acțiunilor de dezinsecție în Brașov pentru combaterea țânțarilor și căpușelor de pe domeniul public...