compass bilboard.jpg

iohannis-fara-masca_538c7.jpg

O fotografie în care președintele Iohannis este singurul șef de stat în care apare fără mască la o întâlnire cu mai mulți lideri europeni, precum președintele Franței, Emanuel Macron, respectiv premierul danez și cel suedez, a devenit virală.

O astfel de imagine nu poate decât să dea apă la moară celor care nu cred în COVID, aceștia întrebându-se, pe bună dreptate dealtfel, dacă președintele nu poartă mască la o întâlnire de cel mai mare nivel, noi de ce să o facem?

Recunosc, văzând imaginea respectivă, că și pe mine mă încearcă o senzație de lehamite, mai ales că mă regăsesc printre ceilalți ”fraieri” pe care Iohannis îi ceartă periodic la TV.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Îmi revin însă repede când îmi aduc aminte că trebuie să fiu responsabil măcar pentru cei din jurul meu. Am scris despre asta aici: Știu că nu crezi în COVID, dar de ce mă pui și pe mine în pericol?

P.S. Penibilă a fost și reacția Administrației Prezidențiale la fotografia virală cu Iohannis fără mască:

„În contextul pandemiei de COVID-19, reuniunea Consiliului European s-a desfășurat în condiții maxime de siguranță sanitară, însă purtarea măștii în cadrul ședințelor plenare, cât și în alte formate restrânse, a fost opțională, și nu obligatorie (...) Președintele României, la fel ca și alți lideri europeni, a folosit masca de protecție, existând doar unele excepții punctuale, cu durată limitată”.