compass bilboard.jpg

69868060_2189696444665255_3963652638318264320_o_38982.jpg

”Întâmplarea” cu ursul împușcat arată că suntem conduși de indivizi profund imbecili. Deschizi tv-ul, apare ursul. Deschizi net-ul, apare ursul. Peste tot e povestea ursului lovit de o mașină, în cursul zilei de sâmbătă, împușcat apoi duminică.

Bietul animal a agonizat pe șosea, aproape o zi, până când neisprăvițiiii au găsit soluția, cea mai barbară soluție. Habar nu am dacă ar mai fi putut fi salvat. Ei au spus că nu. Să încerce să îl tranchilizeze, apoi să îl trateze și să-l ducă în natură. Și dacă nu reușeau, măcar ai fi văzut că nu ne-am pierdut principala calitate care ne diferențiază de animale, deși doar noi credem că suntem diferiți.

Se putea oricum altfel, dar nu să împuști ursul în stradă, cu atâta lume de față. Dacă un senator se cufurea pe el, se găsea imediat o soluție, un elicopter, ceva...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Noi suntem în campanie și nu ne mai interesează să fim oameni. Tre' să ducem războaie, să plătim polițe, să moară, să dreagă... Să moară, dar după aia ne facem bine?

Și acum partea care demonstrează că suntem conduși de cretini, indiferent de partidele din care fac parte. Butonez pe toate canalele de știri și aud fragmente de discuții:
- Domnule ministru PNL, de ce nu ați luat ursul din drum?
- Păi... proceduri și legi, doamnă. Și durează pentru că nici veterinarul din zonă nu a fost ușor de găsit și nici tranchilizant nu are.
- Da, domnule ministru, dar acum sunteți la putere!
- Suntem, dar tot ăia de la PSD sunt în structurile din teritoriu.
Și dialogul a continuat. La fel și celelalte abordări, pe alte posturi.

Ceea ce vă rog, dacă se poate, dacă mai aveți vreo urmă de omenie în voi, încercați să nu mai loviți vreun urs cu mașina, până nu se termină cu depesedizarea în teritoriu. Pârși puteți să loviți, pentru că ăia sunt mai mici, iar PNL-ul are resurse să-i ridice de la locul accidentului, fără să-i împuște. PSD-iștii din teritoriu nu fac nimic, așteptând să fie schimbați. Nu-i nicio diferență, pentru că oricum nu făceau nimic pentru doi. Pentru ei, da.

Și dacă tot au transformat povestea ursului într-un nou motiv de bâlci electoral, atunci să tratăm subiectul ca atare:

Eheee, dacă era Barna președinte... cred că ne împușca ursu' pe noi, după care ne lua și mașina și ne băga în aia a mamei noastre de cretini. Operațiunea era supravegheată îndeaproape de numitul Coldea.
Dacă era Cumpănașu președinte, ursul îi era nepot și începea războiul împotriva clanurilor de șoferi mafioți și deopotrivă ucigași.
Dacă era Bruynseels președinte, Voiculescu îi lua ursul, îi valorifica blana, apoi o scotea pe ea vinovată și bună de plată. În cazul în care nu achita datoria, se trezea subiect de breaking news.
Dacă era Diaconu președinte, toată faza cu ursul era desprinsă ca dintr-un film cu proști.
Dacă era Cataramă președinte, era prieten la cataramă și cu ursul și cu șoferul și făceau afaceri pe banii Securității.
Dacă era Paleologu președinte, trezea ursul cu o gură de rom furat de la un marinar. După perioada de recuperare, îl ducea la școală, ca să învețe să traverseze și să vorbească în limba română mai bine decât expremierul. Fie vorba între noi, nici nu era greu.
Dacă iese Viorica președinte, ursul va învia și va cere azil politic.
Dacă Iohannis iese președinte... Cum adică, dacă? Reformulez: Iohannis iese președinte și ursul tace.

Ca român, mă simt exact ca ursul. La fel s-au simțit și cei din Colectiv și cei care mor prin spitale. Atât poate sistemul românesc pentru fiecare dintre noi, un sistem plin de indolenți, de incompetenți, de barbari.

6dff3acdd449a676068f08d6eab711d2_L_b34e1.jpg