compass bilboard.jpg

senatori-1330603768_be596.jpg

”(Pică) pară mălăiață în gura lui Nătăfleață” se zice despre un om leneș, care așteaptă să-i vină toate de-a gata. Zicala descrie cel mai bine parlamentarii Opoziției, care se plâng că PSD îi cheamă într-o zi de sâmbătă să voteze moțiunea de cenzură împotriva premierului Dăncilă. 

După o lună de la trădarea lui Tăriceanu, ”marea” Opoziție anunță depunerea moțiunii de cenzură împotriva premierului semi-analfabet susținut acum doar de PSD, cu excepția a patru parlamentari care, cel mai probabil, și-au vândut deja votul pentru un viitor mandat din partea ”dușmanilor de clasă”.

Gașca lui Ciordache vrea să-și salveze premierul (a se citi să rămână la butoane pentru funcții, bani, afaceri) punând ziua votului într-o zi de weeked.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Parlamentarii PSD care votează la moţiune pleacă din partid. (...) Sâmbătă, e un efort pentru dumneavoastră să vă aduceţi oamenii...Eu încă aştept să văd formula de guvern cu care vreţi să veniţi", le-a transmis liberalilor Mihai Fifor, secretarul general al PSD.

Așadar, pesediștii se bazează pe lenea proverbială a parlamentarului român, care nu vine la serviciu nici măcar în ziua de leafă, cu atât mai puțin sâmbăta.

Ce m-a iritat a fost reacția liderilor Opoziției.

Iată ce a declarat șeful PNL, Ludovic Orban: ”Este un derapaj dramatic de la normalitate. Trebuie să vă spun că nu îmi aduc aminte ca în 30 de ani vreo moţiune de cenzură să se fi dezbătut şi votat în week-end. Ce vrea PSD-ul, ca să înţeleagă lumea simplu. PSD vrea să ducă dezbaterea şi votul la această moţiune vineri sâmbătă sau duminică, mizând că nu sunt zile de activitate la Parlament o să reducă la maxim prezenţa semnatarilor moţiunii, astfel încât să scape de moţiunea de cenzură printr-o programare complet anormală, nefirească”.

Așadar, în loc să-și mobilizeze puturoșii la vot, Orban le plânge de milă colegilor parlamentari, obligați să vină la muncă sâmbătă, ca să dea jos Guvernul și să acceadă la Putere! Iată definiția modernă a lui Nătăfleață, para fiind însă viitorul nostru, al tuturor...