compass bilboard.jpg

WhatsApp_Image_2019-09-01_at_02.10.39_dcd92_487a0.jpeg

Un căruțaș beat a băgat în spital doi tineri pentru că i-a fost lene să poarte o vestă reflectorizantă și să-și pună la atelaj un nenorocit de felinar.

Noaptea trecută, doi tineri au fost răniți după ce o mașină a lovit o căruță nesemnalizată, între Vulcan și Zărnești, pe DJ 112  (detalii și imagini AICI). 

Potrivit primelor cercetări, căruțașul era beat și a fugit de la locul accidentului. Este un caz clasic de individ iresponsabil, care bagă în spital oameni nevinovați sau, mai grav, îi omoară.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La fel de nemernici sunt și cei care își lasă animalele nesupravegheate pe drumurile publice.

De exemplu, azi-noapte, un tânăr de 23 de ani a murit și un altul de 24 de ani a fost grav rănit după ce mașina în care se aflau a lovit un cal lăsat liber pe centura de est a Ploieștiului. Pentru că animalul nu era înregistrat în evidențele DSV Prahova (crotaliat), iresponsabilul proprietar va scăpa basma curată.  (detalii și imagini AICI).

Din păcate, astfel de tragedii se întâmpă tot mai des. Vorbim de zeci de morți și sute de răniți înregistrați în ultimii ani din cauza animalelor lăsate libere pe drumurile publice (cai, vaci) sau de căruțași, de regulă beți, care nu au niciun element reflectorizant din cele prevăzute de Codul Rutier.

S-a ajuns aici din cauza proastei legislații și a indolenței autorităților locale, dar și a polițiștilor rutieri și locali. Aceștia pur și simplu ignoră pericolele din cauza birocrației.

Dincolo de acest aspect, știați care este amenda în România pentru un iresponsabil care-și abandonează calul pe un drum național? Potrivit articolului 2 din Legea 61/1191, o astfel de faptă se pedepsește cu amendă de la 100 la 500 de lei. Da, ați citit bine: 100 de lei, cam cât bea și fumează vreo două zile un individ de această speță.

Practic, doar în cazul unei tragedii, proprietarul, dacă este identificat, misiune aproape imposibilă, riscă dosar penal pentru ucidere din culpă!

Pentru a opri tragediile, observatorulph.ro și observatorulbv.ro solicită public parlamentarilor inițierea unui proiect de lege privind înăsprirea pedepselor proprietarilor care-și lasă animalele nesupravegheate pe drumurile publice, mergând până la confiscarea acestora!

Vom reveni asupra acestui subiect.