ploi-brasov_05d3a.jpg

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o atenționare de cod galben de ploi torențiale și căderi de grindină. Avertizarea ANM este valabilă, până, miercuri, 16 iunie, ora 23.00. În acest interval instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. 

Luna iunie continuă să fie una capricioasă. Meteorologii au anunțat un nou val de ploi. Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o nouă avertizare de cod galben. 

Astfel, potrivit ANM, „local în Moldova, jumătatea vestică a Munteniei, estul Transilvaniei, zona Carpaților Orientali și local în Carpații Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, pe alocuri descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 20...30 l/mp și pe arii restrânse, 40 l/mp”.

„Vântul va avea temporar intensificări cu viteze în general de 45...55 km/h, iar în Carpații Meridionali, la altitudini mari, peste 80...90 km/h”, a mai anunțat ANM.

Astfel de fenomene, a mai precizat ANM, se vor semnala pe spații mici și pe durată scurtă și în celelalte regiuni. Vremea se va menține în general instabilă până la sfârșitul săptămânii.


compass bilboard.jpg