doua-certifiacte-deces-fagaras-778x420_b35ce.png

Este vorba despre fostul secretar al primăriei din Făgăraş, Emil Mocan, care a murit pe 1 ianuarie la 74 de ani, şi căruia i s-au întocmit două certificate de deces, primul fără COVID, dar cu septicemie, al doilea doar cu COVID-19. Revoltată, familia bărbatului a depus mai multe plângeri şi acuză cadrele medicale de rele tratamente și malpraxis.

Familia a declarat presei locale că vrea clarificari atât în legătură cu cele două certificate de deces, ci și dacă bărbatul a luat COVID-19 din unitatea medicală, având în vedere că la internare nu avea coronavirus.

„Mi-au spus că tata a venit cu o bacterie de acasă, ulterior, după 10 sau 11 zile de spitalizare, a recunoscut că nu de acasă este provenienţa pneumoniei, ci din spital” a spus fiul lui Emil Mocan, Claudiu Mocan, pentru  Monitorul de Făgăraș.

Potrivit medicilor, bărbatul de 74 de ani a ajuns la spital în stare gravă.

„El se operase la noi, a avut o problemă, un volvulus (n.r. – o încurcătură a intestinului care poate duce la ocluzie intestinală) cu peritonită. A fost externat pe 16, apoi, fiind acasă, a dezvoltat o stare febrilă.

Medicul de familie i-a recomandat reinternarea la spital, unde a revenit pe 19, dar testul inițial a fost negativ, așa că a fost trecut la non-COVID”, a spus un medic, pentru libertatea.ro

Citește articolul integral pe antena3.ro


compass bilboard.jpg