compass bilboard.jpg

strategie-poiana_reas_515e1.jpg

Primul document oficial care va transforma Poiana Brașov dintr-o stațiune dedicată sporturilor de iarnă într-o locație care să ofere pe tot parcursul anului activități de agrement a fost aprobată vineri de Consiliul Local Brașov.

Planul Integrat de Dezvoltare a Activităților Turistice și de Agrement din Poiana Brașov, propus de primarul Brașovului, George Scripcaru, conține toate obiectivele de investiții ale Municipalității în următorii trei ani, cu scopul de a crește numărul turiștilor care aleg Poiana Brașov pentru un sejur mai lung, nu doar pentru weekend, și pentru toate anotimpurile, nu doar iarna.

,,Mă bucur că această strategie de dezvoltare a turismului din Poiana Brașov a fost adoptată de către domnii consilieri, pentru că ea conține liniile directoare pe baza cărora se va dezvolta această stațiune în următorii ani.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Înainte de a veni cu ea în fața Consiliului Local am prezentat-o și domnului ministru al fondurilor europene, Ioan Boloș, pentru a vedea care dintre proiectele noastre de investiții din Poiana Brașov sunt eligibile pentru a fi finanțate cu fonduri europene.

Abia după ce am primit susținerea domnului ministru, am propus Consiliului Local   acest plan, pentru că această transformare a Poienii are nevoie de fonduri consistente și este foarte important să accesăm cât mai multe finanțări nerambursabile, așa cum am făcut încă de la aderarea României la Uniunea Europeană. Prin această strategie ne propunem să asigurăm facilități cât mai variate de petrecere a timpului liber pentru turiști, indiferent de sezon. Pentru sezonul de iarnă, pe lângă extinderea domeniului schiabil, dorim să dezvoltăm schiul de tură, să amenajăm trasee de schi fond de agrement și trasee pentru drumeții pe rachete de zăpadă.

În celelalte trei anotimpuri, vom dezvolta cel mai mare domeniu de ciclism pentru mountain bike din România, cu 100 de km de piste, vom amenaja o pistă de sanie de vară, vom lega vârful Postăvarul cu Poiana Brașov printr-o tiroliană diferită de cele cu care ne-am obișnuit în alte locații, vom construi un loc de joacă acvatic, un  parc aventura, trasee de cart montan și o zonă pentru a exersa săriturile cu bicicleta.

Realizarea investițiilor din strategia aprobată de consiliul local va transforma Poiana Brașov în principala stațiune  montană a României, indiferent de anotimp”, a declarat primarul George Scripcaru.

Detalii din Planul Integrat de Dezvoltare a Activităților Turistice și de Agrement din Poiana Brașov:

Sezonul de iarnă

  • Extindere domeniul schiabil cu 30 de hectare:

– Amenajarea a încă 10 km de pârtie
– Construirea a două noi sisteme de transport pe cablu: o telegondolă și un telescaun
– Amenajarea unui nou lac de acumulare
Valoarea investiției: aprox. 32 milioane de euro.

Citește continuarea pe brasovcity.ro