compass bilboard.jpg

cod-galben-vant-atentionare_d25c1.jpg

Atenționarea de cod galben de vânt este valabilă, sâmbătă, în intervalul 10.00 - 23.00, timp în care, în zona montantă înaltă, vor fi intensificări ale vântului cu viteze 80 - 100 km/h.

Astfel, potrivit ANM, „vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55...65 km/h și temporar 70...85 km/h, trecător cu aspect de vijelie, pe parcursul zilei de sâmbătă (25 aprilie) în Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în zona costieră a Dobrogei, iar spre seară și la începutul nopții de sâmbătă spre duminică (25/26 aprilie) și în jumătatea nordică a Moldovei. În intervalul menționat, în zona montană înaltă, vântul va sufla tare, cu rafale ce vor depăși 80...100 km/h”.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Meteorologii au mai anunțat că intensificări ale vântului se vor semnala, local și temporar, și în restul teritoriului, unde se vor atinge viteze, în general, de 45-55 km/h.

În nordul, nord-estul și centrul teritoriului, precum și în zonele de munte, mai ales după-amiaza și seara local se vor semnala averse, însoțite de descărcări electrice.

La Brașov, cerul va fi parțial înnorat, iar mercurul în termometre va urca până la temperaturi de 19 grade Celsius. De miercuri, însă, chiar dacă sunt anunțate precipitații, temperatura maximă poate ajunge la 22 de grade Celsius.

Despre autor
Author: Roxana Tănase
redactor șef
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Din 2012 face parte din echipa Observatorulph.ro și, din 2019, și din echipa Observatorulbv.ro
De același autor