compass bilboard.jpg

primăria_4a4a6.jpeg

Primăria Făgăraș lansează a doua ediție a procesului de bugetare participativă și organizează prima dezbatere publică pentru stabilirea regulamentului pe anul 2020.

Cetățenii municipiului sunt invitați să participe la întâlnire, vineri, 31 ianuarie, începând cu ora 18.00, în sala de ședințe a instituției. Cei interesați pot depune propuneri, sugestii și amendamente referitoare la regulament, în perioada 20 – 31 ianuarie, la Compartimentul Implementare Proiecte – luni - joi, orele 8.00-16.00 și vineri, 8.00-14.00 – sau prin e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Cea de-a doua dezbatere publică se va desfășura în 6 februarie, 18.00

7% din bugetul secțiunii de dezvoltare a Municipiului Făgăraș este valoarea totală alocată pentru Bugetarea participativă 2020. Suma maximă pentru fiecare proiect propus de cetățeni crește la 15.000 de euro, față de anul 2019 când a fost de 10.000 de euro.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

6 proiecte au fost declarate câștigătoare în luna august a anului trecut, 4 dintre acestea fiind finalizate în primele 4 luni ale perioadei de implementare. Un nou spațiu de joacă a fost amenajat la creșa „Mămăruța”, un spațiu multifuncțional a fost realizat la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu”, un drum frecventat de copiii care urmează cursuri de dans a fost reabilitat, iar scările unui imobil din centrul orașului – aflate în stare de degradare de pe peste 20 de ani, au fost reconstruite.

Alte două proiecte urmează să fie finalizate în curând. Lucrările pentru realizarea unui teren de baschet în aer liber vor fi reluate în primăvara acestui an, când condițiile meteo vor fi favorabile. De asemenea, pentru sfârșitul lunii februarie, este programată lansarea aplicației destinată făgărășenilor și turiștilor. Aceasta va funcționa ca un ghid digital local și va fi disponibilă pentru smartphone și tablete electronice.

Procesul de Bugetare participativă urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii prin implicarea cetăţenilor, aceștia hotărând cum să fie utilizată o parte din taxele și impozitele pe care le plătesc.