646x404_36_53fa4.jpg

Un copil de 11 ani de la Casa de Tip Familial Dale din Săcele a suferit o fractură deschisă şi a fost nevoit să stea timp de 14 ore în chinuri, până când asistenţii sociali s-au sinchisit să sune la 112.

Caz incredibil la Casa Dale, din Săcele! Asociaţia pentru Siguranţă Urbană şi Mediere Braşov a dezvăluit că, săptămâna trecută, joi seara, un copil de 11 ani şi-a rupt mâna. 

Doi angajaţi ai Protecţiei Copilului erau de serviciu în acel moment, însă gemetele de durere ale micuţului şi lacrimile acestuia nu le-au stârnit măcar atenţia. Abia vineri dimineaţa, în jurul orei 10,00, la mai bine de 14 ore de la producerea accidentului, angajaţii centrului au sunat la 112 şi o ambulanţă SMURD a venit să-l preia pe băieţel.

 Medicul sosit la Casa de Tip Familial Dale, după evaluarea şi examinarea copilului, a stabilit că este o urgenţă de grad zero şi au transportat copilul la serviciul UPU al Spitalului de Copii Braşov. 

După ce a primit îngrijirile medicale necesare, micuţului i-a fost pus un aparat gipsat pe antebraţul mâinii stângi.

„Cum este posibil aşa ceva? Ce au făcut angajaţii care se aflau de serviciu la Casa Dale? Ce a făcut şefa Orfelinatului? Cât de inuman trebuie să fii, să nu reacţionezi, în niciun fel şi să nu faci ceea ce trebuie? Pe noi nu ne mai miră nimic! Într-o instituţie cu numeroşi angajaţi cercetaţi penal, unii condamnaţi definitiv, alţii trimişi în judecată, o instituţie în care copiii sunt violaţi, abuzaţi sexual, bătuţi, umiliţi, înfometaţi, ce aşteptări poţi să ai!?”, a declarat preşedintele ASUM Braşov, Ionel Spătaru. 

Citește articolul integral pe adevarul.ro


compass bilboard.jpg