bacalaureat-2020-sesiune-24-august_52e12.jpg

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat calendarul examenelor pentru Bacalaureat, sesiunea august - septembrie. Prima probă, de Limba și literatura română, este programată luni, 24 august.

Peste 42.700 de candidați s-au înscris, la nivel național, în vederea susținerii probelor din a doua sesiune (august - septembrie) a examenului național de bacalaureat 2020.

Conform datelor transmise de inspectoratele școlare județene, din totalul celor înscriși, peste 24.900 de candidați provin din promoția 2019-2020, iar aproximativ 17.800 de candidați sunt din promoțiile anterioare.

Prima probă, la Limba și literatura română, are loc luni, 24 august. Probele scrise încep la ora 09.00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 08.30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.

Totodată, este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc.

De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6 (șase).

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 - 27 august, după următorul calendar:

  • 24 august: Limba și literatura română - E.a)
  • 25 august: proba obligatorie a profilului - E.c)
  • 26 august: proba la alegere a profilului și specializării - E.d)
  • 27 august: Limba și literatura maternă -  proba E.b)

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie.

Comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

  • Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise - 2 septembrie (ora 12:00)
  • Depunerea contestațiilor - 2 septembrie, în intervalul orar 14:00 - 20:00.
  • Rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui
  • Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic.
  • Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor prevăzute în ordinul comun MEC - MS nr. 4.267/841/2020 sunt valabile și pentru sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat, a anunțat MEC.