compass bilboard.jpg

image-2020-07-23-24190160-0-declaratie-client_b0761.jpg

Mail-ul transmis de un client Băncii Transilvania a ajuns viral pe Facebook. Incidentul de securitate, anchetat acum de autorități, conține și un răspuns haios al celui întrebat de bancă ce va face cu banii din cont: ”Îmi doresc să ajung în Olanda unde prostituția și drogurile sunt legale”.

Invocând legislația europeană de prevenire a spălării banilor, băncile românești au început să își întrebe clienții de unde provin sumele din conturi, dar și care este destinația lor. Cei care refuză să justifice circuitul banilor riscă blocarea conturilor.

Într-o astfel de situație s-a aflat și un client al Băncii Transilvania, care a fost întrebat de unde are 85.000 de euro din cont și ce va face cum banii?

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Acesta a răspuns ironic: ”îmi doresc foarte mult să mă distrez, motiv pentru care voi călători în Olanda, unde prostituția este LEGALĂ, să ...consum marijuana, hașiș și aș încerca și niște ciuperci, fiind LEGALE”.

Mail-ul transmis reprezentanților Băncii Transilvania a ajuns viral pe Facebook, printr-o breșă de securitate anchetată acum de autorități.

Oficialii BT au postat pe Facebook un mesaj prin care își cer scuze public clientului:

"În cursul zilei de 22 iulie, informaţiile primite pe email de la un client al băncii au ajuns în social media. Din primele indicii, un angajat al băncii a generat incidentul, din neglijenţă. Ca bancă, ne pare rău pentru această eroare și ne cerem scuze pentru greșeala colegului nostru. Este un caz izolat și nu reflectă standardele de siguranţă şi confidenţialitate ale băncii. Incidentul nu ne caracterizează.

Suntem foarte atenți la confidențialitatea și siguranța datelor. Investim continuu în infrastructură și training pentru a menține cele mai ridicate standarde de siguranță și profesionalism, precum și dimensiunea umană a serviciilor noastre.

Ne asumăm public să luăm măsurile care se vor impune și conlucrăm activ cu instituțiile abilitate.

Ne cerem scuze în primul rând clientului nostru"