compass bilboard.jpg

Screenshot_1_2b870.png

Tinerii sunt mai puțin vulnerabili în fața COVID-19 decât vârstnicii, însă un studiu efectuat de cercetători de la University of California, San Francisco, arată că o treime dintre aceștia pot dezvolta forme severe. Fumatul ar fi una dintre cauzele principale, scrie Business Insider.

În jur de 8.400 de adolescenți și tineri între 18 și 25 de ani au fost incluși în cercetarea derulată de echipa de oameni de știință de la University of California.

Specialiștii au trecut în revistă toți factorii care ar putea determina alterarea stării de sănătate, după contractarea noului coronavirus, până într-acolo încât tinerii să dezvolte o formă severă a bolii.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Printre cei mai importanți factori de risc s-au evidențiat bolile cronice de tipul afecțiunilor cardiace ori hepatice, cele autoimune, diabetul, astmul și obezitatea, dar și fumatul.

Iar fumatul, notează cercetătorii, crește cel mai mult riscul de a face o formă severă de COVID-19, scrie Business Insider.

Cu toți factorii de risc de mai sus luați împreună, studiul a concluzionat că unul din trei tineri infectați cu COVID-19 ar putea face o formă gravă a bolii. Dacă fumatul este exclus dintre factorii de risc, numai unul din șase tineri mai e predispus la a face o formă severă.