compass bilboard.jpg

anm-meteo-ploi_c1431.jpg

După o perioadă în care meteorologii au emis mai multe coduri galbene și portocalii, vremea va fi călduroasă. La munte, spun meteorologii, vor fi posibile averse în fiecare zi pe durata celor două săptămâni de prognoză.

Astfel, meteorologii au anunțat că media maximelor termice se va situa în jurul a 31 de grade pe 21 și 22 iulie. În 23 și 24 iulie această medie va fi de 29…30 de grade, apoi ea va crește spre 32 de grade pe 26 iulie, medie ce se va menține cu mici variații până la sfârșitul intervalului de prognoză.

„Media minimelor termice va fi în jur de 17 grade, exceptând debutul primei săptămâni, când va fi cu 1…2 grade mai scăzută. Probabilitatea mai ridicată de averse va fi pe 20 iulie, în intervalul 23-25 iulie, precum și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni”, a precizat ANM.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La munte, în prima săptămână, potrivit ANM, media maximelor termice se va situa între 16 și 19 grade, iar a minimelor între 8 și 10 grade. În cea de a doua săptămână, temperaturile maxime se vor menține, în medie, în jurul a 20 de grade, iar media minimelor va fi cuprinsă între 10 și 12 grade.

„Vor fi posibile averse în fiecare zi ale celor două săptămâni, cu o probabilitate mai ridicată pentru cantități local mai însemnate în intervalele 23-24 iulie și 27-29 iulie”, a mai anunțat ANM.